- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbiji nedostaje još samo jedan „Švaba“

© AP Photo / Angelika WarmuthAleksandar Pavlović
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
Pratite nas
Fudbalski savez Srbije je u prethodnih nekoliko godina odlučio da obrati pažnju na „srpske sinove“, odnosno momke našeg porekla koji su rođeni, žive i stasavaju u inostranstvu i svako malo pojavi se neki novi kandidat.
FSS je, čini se, naučio na nekadašnjim greškama, slučaj Marka Arnautovića i Aleksandra Dragovića, sada već legendarnih fudbalera koji nastupaju za Austriju, dobar je nauk za budućnost i znak da treba obratiti pažnju na momke koji žive daleko od Srbije.
Fokus FSS je bio na srpskim mladim „Švabama“, a veliku „pobedu“ Srbija je nad Nemačkom odnela dobijanjem „da“ od Lazara Samardžića.
Momak srpskog porekla je rođen u Nemačkoj, nastupao je za mladu reprezentaciju te države, ali je potom odlučio da u seniorskom timu zaigra za Srbiju.
Posle njega za Srbiju se odlučio i fudbaler italijanskog Milana Jan-Karlo Simić, defanzivac koji pred sobom ima veliku budućnost, o čemu govori i činjenica da ga je u italijanski klub lično doveo legendarni Paolo Maldini.
Nedavno je mladi srpski reprezentativac postao i ofanzivni vezista frankfurtskog Ajntrahta Marko Mladenović, ali je sada pred FSS najveći posao.
Radi se o Aleksandru Pavloviću, igraču minhenskog Bajerna koji je već dobijao priliku u prvom timu, a jasno je da je nemačka reprezentacija zainteresovana da ga vidi u svojim redovima.
Prethodnih dana se govorilo o tome da je sa Pavlovićem razgovarao selektor Srbije Dragan Stojković pa ostaje da se vidi da li će ta priča uroditi plodom jer je bi mladi Aleksandar mogao odmah da pomogne Srbiji na deficitarnoj poziciji defanzivnog veziste.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala