- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov se sastao sa predsednikom Brazila: Ultimatumi o Ukrajini nemaju budućnost

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2024
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov i predsednik Brazila Luis Ignasio Lula de Silva razgovarali su o tome da jednostrane inicijative i ultimatumi o Ukrajini nemaju budućnost, kao i o situaciji u Gazi, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.
„Razmenjena su mišljenja o situaciji u Ukrajini. Predsednik Luis Ignasio Lula de Silva je potvrdio stav Brazila u korist rešavanja sukoba, ističući da jednostrane inicijative i ultimatumi nemaju budućnost“, saopštili su u ruskom Ministarstvu.
Obe strane su konstantovale da imaju bliske stavove o temi krize na palestinskim teritorijama čije su žrtve desetine hiljada ljudi.
U razgovoru je istaknuto da bi Savet bezbednosti UN trebalo da zatraži hitan prekid vatre, rešavanje humanitarnih problema, kao i uklanjanje prepreka na putu sprovođenja odluka UN o osnivanju palestinske države.
Posebna pažnja je posvećena praktičnim aspektima saradnje na međunarodnoj areni u skladu sa predsedavanjem Rusije BRIKS-om 2024. godine i Brazila u G20.
Strane su razmotrile i pitanja daljeg razvoja bilateralnih odnosa uključujući i pripremu 12. sednice Međuvladine komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala