- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sva lepota, moć i surovost fudbala u jednom potezu – /foto, video/

© AP Photo / Luis VieiraPorto
Porto - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
Pratite nas
Brazilac Galeno odškrinuo je Portu vrata četvrtfinala Lige šampiona prelepim golom u 94. minutu protiv zahuktalog Arsenala koji je na prethodna dva meča Premijer lige postigao čak 11, dok nije primio niti jedan pogodak. Jasno je da će odluka o tome ko će među osam najboljih na Starom kontinentu u dvoboju „zmajeva“ i „tobdžija“ pasti 12. marta
Ali, do tada živi san Portugalaca da će moći da prežive London.
Sva lepota, moć i surovost fudbalske igre stala je u taj jedan potez maestralnog levokrilnog 27-godišnjeg napadača koji je otkrovenje sezone. Peti pogodak u šest mečeva ove sezone na najvećoj fudbalskoj pozornici za Galena, koji je do tog 94. minuta slovio da ponese epitet tragičara prvog meča osmine finala Lige šampiona, a završio je sa mini-trofejom u rukama. Da, onim koji se dodeljuje igraču utakmice.
Zašto tragičar? Galeno je na prelazu iz 21. u 22. minut u dva navrata promašio iz izglednih pozicija u rasponu od dve sekunde, ako i toliko. Prvo je loptu zakucao u stativu Arsenalovog gola, da bi zatim posle odbitka iz voleja poslao loptu tik pored nemoćnog i već savladanog Davida Raje.
Mirisalo je na „nulu“, ali je dosadu „razbio“, ko drugi nego Galeno. I to čisto umetnošću i majstorijom. Uzeo je loptu i sa preko 20 metara šutirao je pored direktnog čuvara Deklana Rajsa, dok se golman londonskog tima David Raja izvio koliko je dug, ali to nije bilo dovoljno da zaustavi loptu da završi u maloj mreži za veliko slavlje i eksploziju na stadionu „Dragao“.
Uživajte u majstoriji čoveka koji je prešao put od tragičara do apsolutnog heroja i dobro zapamtite ime Galeno! Za sada je na pet golova i tri asistencije na šest utakmica Lige šampiona ove sezone.
Barselona Napoli - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2024
SPORT
Osimen „poništio“ Levandovskog – Galeno od tragičara do heroja Porta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala