- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Agonija Karlosa Alkarasa – Španac morao na startu da preda meč

© AP Photo / Andy WongKarlos Alkaras i Grigor Dimitrov
Karlos Alkaras i Grigor Dimitrov - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2024
Pratite nas
Karlos Alkaras, drugi teniser sveta, predao je meč prvog kola turnira u Rio de Žaneiru, a Tijago Monteiro prošao je u osminu finala posle samo dva odigrana gem odnosno rezultata 1:1. Mladi Španac iskrenuo je zglob na startu meča, probao je da nastavi, ali je onda shvatio da ne može.
Agonija Karlosa Alkarasa se nastavlja. Posle poraza u polufinalu Buenos Ajresa, mladi Španac otišao je u Rio de Žaneiro kako bi probao da povrati formu. Međutim, sada je daleko od toga.
Loše je Alkaras proklizao na startu meča sa Tijagom Monteirom i jasno se vidi kako je iskrenuo zglob koji je potom i otekao. Bolna grimasa ukazivala je na to da će Španac teško nastaviti meč.
Pokušao je, ali je shvatio da bi samo mogao da pogorša situaciju zbog čega je odlučio da preda meč i tako pošalje brazilskog tenisera, koji je za turnir dobio specijalnu pozivnicu, u osminu finala.
Posle predaje Alkaras je izašao pred novinare sa prvim procenama svog tima.
„Fizio mi je rekao da nije ozbiljno. Ali, bilo je loše. Imao sam bolove kada sam pao. Mislio sam da će biti teško da nasatvim igru“, rekao je Alkaras.
Predaja u prvom kolu Alkarasu prvai problem i zbog bodova jer je prošle godine u Riju igrao finale i svojio je 300 poena koje će sada izgubiti, dok je 250 prethodne izgubuo u Buenos Ajresu.
Španac veruje da oporavak neće dugo trajati i da će biti spreman za revijalni meč sa Rafaelom Nadalom koji se igra trećeg marta.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2024
SPORT
„Srpski snajper postao najbolji u istoriji u istom čamcu sa Nadalom i Federerom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala