- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Srpski snajper postao najbolji u istoriji u istom čamcu sa Nadalom i Federerom“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2024
Pratite nas
Dugogodišnji trener Serene Vilijams, Rik Mejsi, pokazao je ponovo divljenje prema Novaku Đokoviću, ističući kako je Srbin uspeo da dominira tenisom uprkos konkurenciji kakvu su predstavljali Rafael Nadal i Rodžer Federer. Mejsi, koji je imao ključnu ulogu u ranim godinama karijera sestara Vilijams, podelio je svoje misli na društvenim mrežama.
Objavu je posvetio Đokoviću.

„Ono što najviše volim kod 'Srpskog Snajpera' (Đokovića) jeste to što je postao GOAT (najveći svih vremena) dok su Federer i Nadal bili u istom čamcu“, napisao je Mejsi.

Iako su Federer i Nadal bili prvi članovi ovog slavnog trija koji su osvojili po 20 Grend slem titula, Đoković je uspeo da ih dostigne i prestigne.
Nadal je 2022. godine pretekao Federera osvajanjem svoje 21. i 22. Grend slem titule. Međutim, 2023. godine Đoković je pretekao Nadala osvajanjem Australijan opena, Rolan Garosa i US Opena, čime je ukupno došao do rekordne 24 titule na Grend slem turnirima.
Ova Đokovićeva dostignuća nisu samo potvrdila njegovu dominaciju u svetu tenisa, već su i podstakla debatu o tome ko je najveći teniser svih vremena. Iako je ona sada, po mišljenju mnogih, završena i to pobedom Đokovića. Uostalom, Srbin u svojim rukama drži većinu najvažnijih brojki.
Dok se Federer odavno povukao, Nadal se bori sa povredama, Đoković uprkos godinama nastavlja da gradi svoje nasleđe i da dominira postavljajući nove rekorde koji će biti teško oboreni.
Zato i teniski svet ne prestaje da mu se divi.
Miloš Isakov Kovačević - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
SPORT
Iza kulisa spektakla u Nišu – Isakov Kovačević za Sputnjik: „Ogroman motiv, neopisivo rečima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala