- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Iza kulisa spektakla u Nišu – Isakov Kovačević za Sputnjik: „Ogroman motiv, neopisivo rečima“

© Foto : Privatna arhivaMiloš Isakov Kovačević
Miloš Isakov Kovačević - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
Pratite nas
Ekskluzivno
Kup Radivoja Koraća je iza nas, a utisak je da je najveće iznenađenje turnira Vojvodina koju sa klupe predvodi Miloš Isakov Kovačević. On sada za Sputnjik govori o finalu Kupa, Milošu Teodosiću, ali i lepim rečima koje je dobio od Željka Obradovića.
Privukao je Isakov Kovačević pažnju javnosti na sebe, nema srpska košarka previše mladih talentovanih trenera, a Miloš je na klupi Vojvodine potpuno nadigrao abaligaša Megu (vodio i 27 razlike), da bi potom u polufinalu bio poražen od evroligaškog Partizana sa 13 razlike, s tim da je dugo bio u igri.
Ali, pre svega Isakov Kovačević za Sputnjik komentariše finale Kupa i pobedu Crvene zvezde nad Partizanom od 85:79.
„Finale je bilo drugačije nego prethodnih nekoliko u Kupu. Pohvalno je da nije bilo prekida, igrači su bili u prvom planu. Posebno mi se dopalo što je prvo poluvfeme bilo dosta tečno i mogla je da se vidi dobra košarka, pa se posle povećavala nervoza pred kraj. Delovalo je da će pobediti ekipa sa manje grešaka. Partizan nije kaznio neke greške, već su brzopleto ulazili u napade, slično kao mi protiv Partizana. Zvezda je na kraju ostvarila važnu pobedu i stigla do četvrtog Kupa u nizu“, počeo je Miloš javljanje za Sputnjik.
Mnogima je glavni utisak da je Miloš Teodosić bio iks faktor finala.
„Zvezdi nedostaje Topić, koliko god to sada delovalo možda sporedno. Kada je on došao Zvezda je krenula uzlaznom putanjom. Teodosić sa nekom potpuno novom energijom je pristupio ovoj sezoni, jedan je od najvažnijih i najkonstantnijih igrača cele sezone“, dodaje Isakov Kovačević.
Potom fokus pomeramo ka učinku njegove Vojvodine u Nišu.
„Pre samog početka i pre utakmice sa Megom smo rekli da imamo poštovanje prema protivniku, ali da poštujemo najviše sebe. To što smo pokazali na Kupu - pokazujemo cele godine. Jeste niži rang takmičenja, ali smo od početka sezone odigrali 33 utakmice, a dobili 26. Imamo izražen pobednički karakter i igramo u kontinuitetu dobro, bez oscilacija. Znali smo da ćemo izgledati dobro na Kupu, ali smo izuzetno ponosni što smo Megu kontrolisali ceo meč. Vodili smo 27 razlike u prvom poluvremenu, nisu imali odgovor na ono što smo pripremili, a neki se utisak stiče da ne bismo izgubili da se igralo i još duže od 40 minuta“, dodaje Isakov Kovačević.
Utakmica protiv Partizana u polufinalu bila je posebna i za mladog trenera i za njegove igrače.
„Iskreno, poštovanje je tu na najvećem mogućem nivou, ali to je na kraju samo košarka. Igračima smo to pričali ceo dan, nebitno je ko je ispred nas, to je igra koju treniramo svaki dan. Nismo hteli da bude nešto čemu nismo dorasli. Privilegija je ogromna, ali i obaveza. Mislim da smo uspeli. Drago mi je što je stav prenet na igrače. Ne vidi se da smo bili nešto preterano impresionirani. Nismo hteli da Partizan ode na 20 razlike, pa da shvatimo da možemo da igramo. Već da pokažemo odmah da smo tu“.
Trener Partizana Željko Obradović javno je na konferenciji za medije pohvalio rad Isakov Kovačevića.
Stručnjaku Vojvodine je to mnogo značilo.
„Uf, to je... To je potvrda svega. Svih odricanja, žrtvovanja, kvalitetnog rada. Ogroman motiv da se nastavi. I nešto što rečima ne mogu da opišem. Imao sam priliku da sarađujem sa Svetislavom Pešićem sa kojim imam sjajan odnos i komunikaciju. Sada sam imao priliku da se izmerim i sa gospodinom Željkom Obradovićem. To su po meni dvojica najvećih trenera svih vremena. Te reči koje je upotrebio imenom i prezimenom meni daju ogromnu motivaciju da nastavim da radim i ubuduće igram protiv tako nekog velikog trenera, posebno Željka Obradovića“, ističe Miloš za Sputnjik.
Koliko može Vojvodina i da li se smanjio jaz između KLS lige i ABA lige?
„Ove godine su Spartak, Vojvodina i Zlatibor sa kvalitetnim radom i organizacijom u klubu podigle lestvicu ne samo KLS lige, već i u ABA 2 ligi. Naša ambicija je da se plasiramo u ABA 1 ligu, morali smo da se merimo sa srpskim ekipama u ABA. Nismo finansijski bili u mogućnosti da se približimo tim ekipama, ali smo pogodili sa igračima. Celokupna liga je otišla ka gore. KLS i ABA 2 su najjači u odnosu na nekoliko poslednjih godina“, kaže trener Vojvodine.
A, onda i dodaje:
„Mi smo napravili petogodišnji plan. Karte se nameštaju da ove godine, posle godinu i po dana, možemo da budemo konkurentni za ulazak u ABA ligu. Mnogo zavisi od mogućeg ulaska Dubaija u ABA ligu i proširenja lige za jedno mesto. To bi nam značajno olakšalo ulazak. O tome će se odlučivati na Skupštini ABA lige. Prema informacijama sa kojima ja raspolažem, postoji mogućnost za tako nešto“, zaključio je Isakov Kovačević u razgovoru za Sputnjik.
Vaterpolistkinje Sjedinjenih Američkih Država - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2024
SPORT
Rođena Beograđanka osvojila zlato sa Amerikom – ali ne zaboravlja Srbiju: Novaka gledam redovno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala