- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rođena Beograđanka osvojila zlato sa Amerikom – ali ne zaboravlja Srbiju: Novaka gledam redovno

© AFP 2023 / OLI SCARFFVaterpolistkinje Sjedinjenih Američkih Država
Vaterpolistkinje Sjedinjenih Američkih Država - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2024
Pratite nas
Vaterpolistkinje Sjedinjenih Američkih Država osvojile su zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u vaterpolu, a u osvajanju najsjajnijog odličja učestvovala je i Jovana Sekulić, rođena Beograđanka.
Posle velike borbe Sjedinjene Američke Države slomile su selekciju Mađarske, rezultatom 8:7, a razloga za slavlje imala je i Srpkinja Jovana Sekulić.
Jovana ima 20 godina, rođena je u Beogradu, ali se sa porodicom preselila u Pensilvaniju gde je i sačekala poziv reprezentacije SAD-a. Ipak, Jovana ponosno ističe svoje porekla, a na srpskom jeziku je razgovarala sa novinarom „Sport kluba“ posle velikog uspeha.
„Preselili smo se porodično u Ameriku 2014. godinu, na Istočnu obalu u Pensilvaniju. Tamo sam u početku trenirala sa muškim klubom, tada sam imala 11 godine. Ušla sam posle u olimpijski program za razvoj mladih sportista u Americi. Tu me primetio sadašnji selektor Adam Krikorijan i pozvao u reprezentaciju Sjedinjenih Država“, ispričala je Jovana.
Vaterpolistkinji srpskog porekla ovo je prva zlatna medalja, ali nju sada čeka nova borba za mesto u timu za Olimpijske igre.
„Mene čeka borba za mesto u timu. Ima nas 18 kandidatkinja, a trener će odlučiti kojih 13 ide u Pariz. Videćemo. Naravno da je svakom sportisti san da učestvuje na Olimpijskim igrama“, rekla je svetska prvakinja.
ovana je za reprezentaciju debitovala 2022. godine, odmah posle prve godine studija. Sa porodicom dolazi u Beograd kada god ima priliku, a osim što se u kuči priča srpski redovno se prate i srpski sportisti pogotovo Novak Đoković.
„Novaka gledam redovno. Ovo što je izgubio sada na Australijan openu, slomio mi je srce. Nadam se da ću moći sada u Kaliforniji da ga gledam, kada bude igrao u Indijan Velsu. Pratim Jokića, naravno reprezentaciju u svim sportovima i ponosna sam na njih“, poručila je Jovana Sekulić.
Uroš Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
SPORT
Delfini dobili derbi protiv Mađara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala