- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slovenačka „lakrdija“ na štetu dece – u Srbiji je taj cirkus zabranjen

CC0 / Pixabay / Fudbalski stadion — ilustracija
Fudbalski stadion — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2024
Pratite nas
Nestvarne scene zbog „rupe u zakonu“ stižu iz Slovenije sa fudbalskih terena i to iz profesionalne lige. Zbog pravila da mora da počne bar jedan „bonus“, odnosno igrač do 19 godine starosti nastao je cirkus prošlog vikenda, kada je Rogaška zamenila golmana posle ravno 24 sekunde igre.
Da, dobro ste pročitali! U duelu Prve lige Slovenije između Olimpije i Rogaške (2:2) gosti su čim su došli do lopte ispucali istu u aut, kako bi golobradi 17-godišnji Žan Lorber izašao s terena, a zamenio ga je iskusniji 29-godišnji Ajdin Mulalić koji je stigao iz Domžala.
Činjenica je da pravila fudbalske igre u Sloveniji nisu prekršena, iskorišćena je „rupa u zakonu“, ali je isto tako jasno da je u pitanju cirkus.
Lardija u režiji Slovenaca i njihovog fudbala za koji je Superlige nešto poput „evropske unije“. Neverovatno ali istinito.
Kada se povuče paralela između Prve lige Slovenije i Superlige Srbije, kod nas je na snazi takođe pravilo bonus igrača, takođe mora da počne, ali isto tako „bonus“ mora da provede 90 minuta na terenu. Naravno, ne jedan te isti, može da ga zameni drugi bonus, a ne poput cirkusa koji je od početka sezone na snazi u komšijskoj nam zemlji.
Igraju se Slovenci sa decom, sa njihovim emocijama i karijerama. Svu surovost profesinalizma i „rupu u zakonu“ na svojoj koži osetio je pomenuti 17-godišnji Žan Lorber koji je izveden iz igre posle 24 sekunde i nastavio je da prati meč s klupe za rezervne igrače. Iako je znao unapred šta ga čeka i kakav scenario je Rogaška pripremila kako bi prevarila Olimpiju i slovenački fudbal, jasno je da mladom čuvaru mreže nije bilo prijatno zbog cirkusa u kom se našao i to u glavnoj ulozi, ni kriv ni dužan.
Kada je Superliga Srbije u pitanju, nedavno je trener Partizana Igor Duljaj pričao o pravilu bonus igrača.
„To sa bonusima deluje jednostavno, a zapravo zna da napravi ozbiljan problem. Odlaskom Ilića najjednostavnije rešenje je bilo da ga zameni Miličić, štoper, takođe bonus. Međutim, Miličić je izvan stroja, tako da nam to zaista stvara ozbiljna problem. Za to mesto konkurišu Stjepanović, Baždar, Trifunović i Jevremović, sve odlični momci koji zaslužuju da se nađu u Partizanovom timu, ali nijedan nije štoper. Ne znam, videćemo“, požalio se Duljaj pred nastavak Superlige u kom je Partizan golom Brazilca Saldanje slavio u Ivanjici protiv Javora.
Trifunović je bio taj crno-beli „bonus“ koji se našao u ulozi startera, a zamenio ga je Stjepanović kao što pravila fudbalske igre u Srbiji nalažu, a to je da „bonus“ menja „bonus“ i da mora na terenu da provede 90 minuta.
Hjung-Min Son - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
SPORT
Isplivale neverovatne informacije – za krah kriva tuča zbog stonog tenisa!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala