- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Laslova lekcija Špancu na šljaci – u Brazilu se čeka na srpski derbi

© AP Photo / Louise DelmotteLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2024
Pratite nas
Laslo Đere, srpski teniser, plasirao se u osminu finala turnira 500 serije u Rio de Žaneiru ubedljivom pobedom nad Bernabeom Zapatom Miraljesom rezultatom 6:3, 6:1.
Posle ne tako dobre partije u Buenos Ajresu, Laslo Đere uspeo je da se probudi i prikaže se u potpuno drugačijem svetlu u Rio de Žaneiru gde je u prvom kolu odigrao odličan meč.
U trećem gemu je Laslo napravio brejk, protivnik je potom uspeo da se vrati i izjednači na 3:3, ali srpski teniser bio je uporniji. Oduzeo je Špancu još jedan servis gem, zatim spasao tri brejk lopte, a onda trećim brejkom završio set.
U drugom je Đere imao daleko lakši posao jer je igrao i servirao mnogo bolje pa je tako izuzetno lako stigao do 4:0. Na kraju je protivnik u drugom setu uspeo da dođe do samo jednog gema i to jedva jer se suočio sa Laslovom meč loptom.
Srpski teniser jeste daleko bolji i kvalitetniji igrač, ali kada je reč o španskim teniserima na šljaci, ni sa jednim nije lako.
Zanimljivo je da će Laslo u osmini finala potencijalno igrati protiv Dušana Lajovića, ali kako bi do toga došlo srpski teniser mora da pobedi Danijela Elahija Galana u prvom kolu.
Đere je prošle godine u osmini finala Rija ispao upravo od Lajovića.
Novak Đoković i Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
SPORT
Sabalenka: „Moram češće da pričam sa Novakom – zato pobeđujem“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala