- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sabalenka: „Moram češće da pričam sa Novakom – zato pobeđujem“

© AFP 2023 / RYAN LIMNovak Đoković i Arina Sabalenka
Novak Đoković i Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji srpski teniser, često se u proteklih nekoliko godina sretao sa Arinom Sabalenkom, beloruskom teniserkom, sa kojom je veliki prijatelj. Posle tih druženja i zajedničkog treninga Arina je osvojila dve Grend slem titule, pa zato veruje da mora još više da provodi vremena sa srpskim asom.
Na egzibiciji u Dubaiju pre dve godine Novak Đoković i Arina Sabalenka bili su u istom timu i od tog momenta srpski as i dominantna Beloruskinja gaje lepo prijateljstvo pa tako često pominju jedno drugo.
U Dubaiju su Arinu podsetili da je posle treninga sa Novakom osvojila dve titule na Australijan openu.
„Pretpostavljam da moram češće da razgovaram sa Novakom. Možda zato i pobeđujem. Moram da pričam o tome“, rekla je u osmeh Sabalenka.
Bilo je govora i o ozbiljnijim temama, posebno kada je reč o Arininom radu na mentalnoj snazi.
„Imalasam psihologa četiri-pet godina. Radili smo mnogo. Mnogo mi je pomogla. Pretpostavljam da sam uvek tražio nešto što može da mi pomogne da se bolje kontrolišem. Posle nekoliko godina rada sa psihologom, odlučilasam da nekako preuzmem odgovornost za sebe i da ne čekam da mi neko pomogne da nešto popravim. Mislim da je to bila najbolja odluka... Teško je reći jer je to bio dug proces. Čitala sam mnogo knjiga, radila sam sa psiholozima. Na kraju, jedina stvar koja mi je pomogla sam samo ja, samo prestaneš da očekuješ da ljudi rešavaju moje probleme, počneš da rešavaš svoje probleme sam. Mislim da mi je to donelo mnogo više samopouzdanja i mnogo više kontrole“, objasnila je beloruska teniserka.
Odlično je Arina otvorila sezonu trijumfom u Australiji, a onda je odlučila da napravi predah. Sezonu nastavlja u Dubaiju gde prvi meč igra protiv Done Vekić.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
SPORT
Andrej je verovao u Novaka, ali ga je njegov pad motivisao: „Bio sam uplašen“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala