- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Andrej je verovao u Novaka, ali ga je njegov pad motivisao: „Bio sam uplašen“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
Pratite nas
Drugi najbolji ruski teniser Andrej Rubljov izjavio je da je verovao u trijumf Novaka Đokovića u dvoboju sa Janikom Sinerom u polufinalu Australijan opena, koji se završio eliminacijom Srbina. Kako je rekao, takav epilog naterao ga je da nastavi dalje.
Svi koji čak i površno prate tenis znaju kako se završio polufinalni duel na prvom Grend slemu u godini, gde je Janik Siner posle rušenja Novaka Đokovića uspeo da prigrli prvi grend slem trofej preokretom protiv još jednog Rusa Danila Medvedeva u finalu u pet setova.
Rubljov je u intervjuu za „Ubi Tenis“ poručio da je verovao da će Novak dobiti Janika, koji je prethodno u tri seta eliminisao Rusa.
„Siner me je pobedio u Australiji i bio sam uplašen da će ga Novak Đoković savladati u tri seta. Rekao sam zato sebi, u redu, ukoliko ga Novak sruši u tri seta, koliko moram da radim još pošto sam ja izgubio od Sinera u tri seta? Onda me je i ta činjenica da je Siner savladao Đokovića naterala da shvatim da moram da nastavim da radim i da guram dalje“, istakao je Andrej.
Rubljov nije uspeo da dođe do brejka u dvoboju sa Italijanom, trenutno četvrtim reketom planete, ali nije bio iznenađen zbog poraza.
„Znao sam da je u stanju da me pobedi. Njegova igra je trenutno na visokom nivou i impresivna je. Verovatno da nisam očekivao da će me pobediti tako lako u tri seta, ali... Ne žalim ni za čim u duelima sa Sinerom, zaslužio je da pobedi. I sada i ranije, uvek je to zaslužio, tu nema dileme. Mada, najgori i najteži je bio taj poraz na početku ove godine u Australiji“, iskreno je poručio ruski teniser koji se nadmeće na turniru u Roterdamu.
NOvak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
SPORT
Đoković je i dalje enigma: „Neki u Americi, neki u Arabiji, a Novak – i dalje prvi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala