- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković je i dalje enigma: „Neki u Americi, neki u Arabiji, a Novak – i dalje prvi“

© AP Photo / Andy WongNOvak Đoković
NOvak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
Pratite nas
Dok je Novak Đoković sa skoro 37 godina i dalje najbolji teniser planete, njegove kolege vršnjaci u tim godinama bore se za opstanak u sportu. Jedan do njih je i Rišar Gaske koji je govorio o penzonisanju i istakao da u tim godinama samo srpski as može da pravi impresivne rezultate.
U 37. godini ne samo teniser već retko koji sportista može da kaže da je u vrhunskoj formi, ali to ne važi za Novaka Đokovića koji je u 36. osvojio tri Grend slema i koji i dalje čuva prvo mesto na ATP listi.
Podvige kakve pravi Novak, Rišar Gaske smatra da ne pravi niko, a srpskom asa francuski teniser uporedio je čak i sa Lionelom Mesijem.
„Jasno je da sa 37 godina moram da igram lošije nego ranije. Osim Đokovića ko drugi osvaja najveće trofeje sa skoro 37 godina. Mesi igra u Majamiju, ostali u Saudijskoj Arabiji, a Novak je prvi na svetu“, rekao je Gaske.
Ne ume Francuz da objasni kako je Novak u godinama kada mnogi najavljuju penziju bolji nego što je ikada bio.
„Ne mogu da shvatim kako neko može da bude tako jak u tom dobu. Sa 37 ili 38 godina normalno je da ne budeš tako dobar kao sa 25. Nikada nisam mislio da ću igrati kada napunim 38. To je nezamislivo“, istakao je francuski teniser.
Razlika između Novakovog i Rišarovog rođendana je samo 11 meseci, ali dok srpski as i dalje razmišlja o Grend slem titulama, Gaskeove misli su usmerene ka penziji.
„Najteže mi je što sam ispao iz prvih 100, mada sam znao da će se to desiti ranije ili kasnije. Nisam očekivao da ću stalno tu ostati. Ono što će me naterati da se penzionišem je fizički bol. Ako osetim da ne mogu da dobijem meč, da me sve boli, neću želeti da sebe forsiram. Prošle godine sam osvojio titulu u Oklendu, ovu godinu sam veoma loše počeo. Kada padneš na svetskoj listi, to je džungla“, objasnio je Gaske.
Francuski teniser najbolji plasman imao je još 2007. godine kada je bio sedmi reket planete, a danas je na 131. mestu Atp liste. Tokom karijere osvojio je 16 titula.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2024
SPORT
Novak igra na „kraljevskom turniru“ – Arapi se pohvalili
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala