- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kusturica će biti govornik na Svetskom omladinskom festivalu u Rusiji – učestvuje 20.000 ljudi

© SputnikEmir Kusturica
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2024
Pratite nas
Režiser Emir Kusturica biće govornik na maratonu „Znanje. Prvi“ tokom Svetskog omladinskog festivala, saopšteno je Sputnjiku iz pres službe društva „Znanje“.

„Jedan od najpopularnijih svetskih reditelja Emir Kusturica nastupiće na obrazovnom maratonu društva ‘Znanje’ u okviru Svetskog omladinskog festivala. Jugoslovenski i srpski glumac, režiser, scenarista, producent, kompozitor ispričaće o svojoj dubokoj povezanosti sa našom zemljom i komentarisaće buduće projekte u Rusiji“, navodi se u saopštenju društva.

Pres služba podseća da je Kusturica dobitnik Ordena prijateljstva (2016. godine) „za značajan doprinos jačanju prijateljstva i saradnje među narodima, očuvanje i popularizaciju ruskog jezika i kulture u inostranstvu“, a nedavno je objavio da planira da u Rusiji snimi filmove prema poznatim ruskim književnim delima.
„Kažem i govoriću do kraja života: ja volim Rusiju, volim rusku književnost. Volim sovjetske filmove. Rusija je izuzetno duboka i bogata i zato ju je nemoguće ukinuti, čak i pokušaji toga su smešni“, pres služba je prenela Kusturičinu izjavu.
Obrazovni maraton „Znanje. Prvi“ održaće se od 2. do 6. marta na šest platformi Svetskog omladinskog grada — Međunarodni aerodrom VMF i paviljonima „Jamal“, „Nižnji Novgorod“, „Kazanj“, „Belgorod“, „Moskva“, dok će najvažniji govori predavača biti emitovani tokom 24 časa na medijskom kanalu „Znanje.TV“, istakla je pres služba kompanije.
Svetski omladinski festival održaće se od 1. do 7. marta na osnovu ukaza ruskog predsednika Vladimira Putina na federalnoj teritoriiji „Sirijus“. U programu će učestvovati 20 hiljada ljudi, a polovina od njih su stranci.
Međunarodna agencija Sputnjik je generalni medijski partner ovog festivala.
Pogledajte i:
Ruski predsednik Vladimir Putin i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
RUSIJA
Putin: Sve čega se Kusturica takne postaje dijamant
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala