- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Sve čega se Kusturica takne postaje dijamant

© RIA Novosti/POOL / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica u Beogradu
Ruski predsednik Vladimir Putin i proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2023
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin zahvalio je srpskom reditelju Emiru Kusturici na pažnji koju poklanja ruskoj kulturi.

„Hvala vam na vašem radu! Hvala za to što se okrećete ruskoj kulturi, vaši planovi veoma raduju. Siguran sam da će to biti jako interesantno i iščekivaćemo rezultate zato što sve čega se Kusturica takne pretvara se u dijamant“, istakao je Putin na Međunarodnom kulturnom forumu - Forum objedinjenih kultura u Sankt Peterburgu.

Kusturica je, odgovarajući na pohvalu ruskog predsednika, rekao da planira da učestvuje u stvaranju „Lavre“ Evgenija Vodolazkina, kao i da snimi nešto prema delu istaknutog ruskog pisca Fjodora Dostojevskog, ali i da se dotakne svega u čemu se ogleda ruska kultura.
„Imate toliko dobrih autora, čija dela nisu ekranizovana. Smatram da će to biti ruska kultura u ruskim izvorima. Dva filma ću raditi sam. Veoma mi je drago da sam ovde i verujem da budućnost pripada originalnosti i tome da je ukidanje ruske kulture na Zapadu nemoguće“, naglasio je režiser.
Prethodno, Sputnjik je saznao da će proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica prvo snimiti film „Zločin i kazna“, po romanu Fjodora Dostojevskog, a zatim i „Lavr“, po delu ruskog pisca Evgenija Vodolazkina.
Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
Podkast
Kusturica: Zapadne udobne fotelje poješće — stjenice /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala