- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je Alkarasa uništilo „prokletstvo Najka“

© AP Photo / Andy WongKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2024
Pratite nas
Američka kompanija „Najk“ koja je glavni sponzor Karlosa Alkarasa, posle pobede mladog Španca nad Novakom Đokovićem u finalu Vimbldona objavila je da je počinje „Alkarasova era“ međutim taj gest kao da je bio početak sunovrata najvećeg teniskog talenta današnjice pošto je posle toga igrao u samo jednom finalu.
Kada je Novak Đoković izgubio u finalu Vimbldona od Karlosa Alkarasa, bilo je i onih koji su jedva dočekali da kažu da je došao kraj ere srpskog asa. Među njima se našla i kompanija „Najk“ koja je posle finala izbacila objavu oko koje bi sada mogla da se podigne bura.
„Alkarasova era je pred nama, doba u kome godine nisu bitne i nemogući udarci se serviraju sa osmehom“, pisalo je u objavi „Najka“.
Posle te čuvene objave Alkaras je stigao do finala Mastersa u Sinsinatiju, a onda je potpuno potonuo. Mladi Španac na poslednjih devet turnira samo je jednom stigao do finala, a sedam meseci je bez trofeja, što je najduži period od kada je debitovao osvajanjem turnira u Umagu 2021. godine.
Da formu sa Vimbldona nije uspeo da zadrži videlo se najpre u Sinsinatiju gde mu se Novak osvetio u finalu, a potom i na US Openu gde ga je eliminisao Danil Medvedev. Potom je usledila velika greška Španca. Umesto da predahne i sabere misli odlučio je po svaku cenu da juri prvo mesto i to mu se nije isplatilo.
Ne samo da nije uspeo da Novaka skloni sa trona, već je u Pekingu izgubio u polufinalu od Janika Sinera, u Šangaju u četvrtom kolu od Grigora Dimitrova, a njveće iznenađenje svojim navijačima priredio je u Parizu gde ga je u drugom kolu pobedio Roman Safijulin.
Novak ga je savldao i krajm godine na Završnom mastersu u Torinu, a formu Alkaras nije popravio ni početkom godine jer je na Australijan openu poražen u četvrtfinalu od Aleksandera Zvereva.
Dao je sebi pauzu, ali ni to nije pomoglo. U Buenos Ajresu Nikolas Đari zaustavio ga je u polufinalu i to bez izgubljenog seta što govori da je Alkaras u ozbiljnom problemu.
Najkova objava kao da je bila prokletsvo sa kojim talentovani momak iz Mursije ne uspeva da se izbori.
Ono što je on navodio kao problem jeste loše čitanje igre protivnika, ali ostaje nejasno kako je došlo do toga da mu taj segment bude ugrožen samo nekoliko meseci nakon što je pobedio Novaka u finalu Vimbldona.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2024
SPORT
Andrej je verovao u Novaka, ali ga je njegov pad motivisao: „Bio sam uplašen“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala