- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Orban: Potrebno je „zauzeti“ Brisel kako bi se u prestonici EU našlo i nekoliko Evropljana

© AP Photo / Denes ErdosPremьer-ministr Vengrii Viktor Orban
Premьer-ministr Vengrii Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2024
Pratite nas
Politika rukovodstva Evropske unije je daleka od interesa običnih Evropljana, u Briselu su neophodne promene, a Mađarska planira da tokom predsedavanja Evropskom unijom „Evropu ponovo učini velikom“, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.
„Brisel je Evropljane prepustio sebi samima i nikada nije postojao takav jaz između politike Brisela, interesa i volje Evropljana. Zato su u Briselu neophodne promene“, rekao je Orban izlažući o planovima za 2024. godinu.
On je naveo da se to neće dogoditi samo od sebe, već je „neophodno zauzeti Brisel, kako bi se među stanovnicima Brisela konačno našlo i nekoliko Evropljana“.
„Mađarska se priprema za predsedavanje Evropskom unijom. ‘Make Europe great again’ učinićemo Evropu ponovo velikom", rekao je Orban, koristeći sličan predizborni slogan koji je upotrebio bivši američki predsednik Donald Tramp „Make America great again“.
Mađarski premijer je više puta kritikovao trenutno rukovodstvo Evropske unije, koje, po njegovom mišljenju, nije u mogućnosti da se nosi sa kriznim situacijama. Pojasnio je da u Briselu nema dovoljno dobrih rukovodilaca koji mogu da reše probleme koji su nastali zbog sukoba u Ukrajini.
Naveo je da je Evropska unija sa svojim pritiskom na Budimpeštu loša parodija SSSR-a. Smatra da Brisel, koji se prema zemljama članicama odnosi kao prema provincijama, ukazujući na to kako da žive, nije potreban, kao i da rukovodstvo Evropske unije mora da poštuje suverenitet evropskih nacija.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala