- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moćnoj Jeleni protiv Ige potreban poseban alat: „Mnogo toga bih uzela od Novaka“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2024
Pratite nas
Finale turnira u Dohi donosi pravi spektakl jer će u njemu snage odmeriti Jelena Ribakina i Iga Švjontek. To će biti njihov peti duel, a pred taj susret rođena Moskovljanka govorila je ne samo o svojoj protivnici već i o Novaku Đokoviću, najboljem teniseru svih vremena.
Jelena Ribakina i Iga Švjontek očekivano i zasluženo stigle su do borbe za titulu, a pobednica će postati prva teniserka koja je podigla tri trofeja u Dohi u istoriji tog turnira. Ukoliko bude slavila kazahstanska teniserka rođena u Moskvi to će biti i njena treće titula ove sezone.
Međutim, zadatak nije lak jer će sa druge strane biti prva teniserka sveta.
„Nemam nikakav recept za nju. Dobro poznajemo igru jedna druge. Do sada ide na moju ruku, ali ona igra odlično ovde a i odmornija je od mene. Međutim iza mene su dve veoma pozitivne nedelje, tako da ću pokušati da pružim maksimum pa šta bude“, rekla je Ribakina.
Jedan od Jeleninih ciljeva jeste i prvo mesto,a za to joj trebaju alati Novaka Đokovića.
„Mnogo je toga što bih uzela od Đokovića, ali sigurno ritern i pshološku snagu u mečevima. Od njega se zaista mnogo može uzeti“, rekal je Ribakina.
Neće biti lako Jeleni, ali neće ni Igi koja prošle godine nije imala rešenje za Moskovljanku.
„Pripremala sam se za meč kada mi je javljeno da se Pliškova povukla. Odgovara mi što ću imati slobodan dan pred finale. Ribakina je među najboljim teniserkama na svetu, uvek je izazov igrati protiv nje. Biće teško, ali niko ne očekuje lak meč u finalu“, poručila je Švjontek.
Ribakina i Švjontek do sada su igrale četiri puta, u prvom međusobnom duelu slavila je poljska teniserka, da bi u naredna tri (svi odigrani prošle godine) pobedila Ribakina.
Kazahstanska teniserka sezonu je počela odlično, a prošle nedelje osvojila je turnir u Abu Dabiju.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
SPORT
„Tačno je: Novak ti prvo uzme noge, pa dušu – i na kraju te uništi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala