- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan zakazao derbi u finalu Kupa Radivoja Koraća

© Sputnik / Lola ĐorđevićKevin Panter
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
Pratite nas
Košarkaši Partizana nadigrali su Vojvodinu sa 80:67 u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Za trofej Žućkove levice crno-beli će igrati protiv Crvene zvezde što najavljuje spektakl u subotu uveče.
Iako je Partizan kao evroligaš ušao u utakmicu kao favorit, košarkaši Vojvodine se nisu uplašili već su igrali hrabro i dugo držali egal sa crno-belima u prvom poluvremenu.
Sredinom druge deonice Vojvodina je izvela sjajan napad, a posle zakucavanja Nikolića Željko Obradović je tražio tajm-aut nezadovoljan igrom svoje ekipe.
Posle trojki Nanelija i zakucavanja Balše Koprivice Partizan je došao do prednosti od 43:36 na poluvremenu.
U nastavku utakmice najviše je povukao Frenk Kaminski, Naneli je bio raspoložen pa je nekako Partizan održavao prednost od oko 10 poena razlike. Ipak, u Voša je na šest minuta pre kraja prepolovila razliku, a posle poena Nikolića razlika je pala na tri poena.
U tim momentima crno-beli su odreagovali na pravi način, otišli opet na 10 razlike i zakazali su susret protiv Crvene zvezde.
Kaminski je ubacio 15 poena, toliko je dodao i Džejms Naneli, Zek Ledej je ubeležio 13 poena. Kod Vojvodine Džared Kaningem je dao 17 poena, od toga 11 sa penala, dok su po 10 poena ubacili Zoran Nikolić i Luka Ašćerić.
Finale je na programu u subotu od 21 čas.
Partizan Crvena zvezda večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
SPORT
Poznat termin 172. „večitog derbija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala