- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poznat termin 172. „večitog derbija“

© Tanjug / MARKO ROKOVIŽPartizan Crvena zvezda večiti derbi
Partizan Crvena zvezda večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
Pratite nas
Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde 172. „večiti derbi“ igraju devetog marta od 17 časova na stadionu „Rajko Mitić“.
Partizan i Crvena zvezda sastaju se u 24. kolu domaćeg šampionata.
„Večiti derbi srpskog fudbala uvek sa sobom nosi veliku dozu uzbuđenja na obe strane Topčiderskog brda, bez obzira na to da li o bilo čemu odlučuje. Kakvo je uzbuđenje kada je bodovna razlika minimalna, a šampionska trka krajnje neizvesna, najbolje već sada osećaju potencijalni akteri predstojećeg 172. večitog derbija, kao i navijači. Osećamo i mi, jer smo zatrpani pitanjima o tačnom terminu ovog velikog okršaja na stadionu "Rajko Mitić". Izabranici Vladana Milojevića i Igora Duljaja sastaće se u subotu 09. marta 2024. godine na našem najvećem stadionu, a meč će početi u 17.00 časova. Domaćin u ovom duelu, ekipa Crvene zvezde, trenutno zauzima 2. mesto na tabeli sa 49 bodova na svom kontu. Gostujući Partizan u ovom trenutku zauzima 1. mesto sa 50 osvojenih bodova. Liderska pozicija na kraju preliminarne faze odrediće i to ko će biti domaćin njihovog narednog duela, što ovom susretu daje dodatni značaj u borbi za šampionski trofej", piše u saopštenju Superlige.
Do susreta večitih rivala ostala su tri kola. Crveno-beli igraju protiv Novog Pazara, Čukaričkog i TSC-a, dok se crno-beli sastaju sa IMT--om, Radnikom i Železničarom. Na prvi pogled deluje da Partizan ima nešto lakši raspored.
U poslednjem derbiju slavio je Partizan rezultatom 2:1, a tom pobedom tim iz Humske obezbedio je prvo mesto na kraju prvog dela šampionata.
Bruno Petković - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2024
SPORT
Pobeda koja se čekala šest decenija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala