- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati smenili selektora jer je „otpisao“ Dinamo Zagreb

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
Pratite nas
Legendarni hrvatski fudbaler Robert Jarni (da, onaj kog je Bata Mirković na Maksimiru uhvatio za međunožje 1999. godine), dobio je otkaz na mesto selektora kadeta Hrvatske, a razlog je neverovatan. Naime, Jarni je za španske medije izjavio da će Real Betis eliminisati Dinamo Zagreb u nokaut fazi Lige konferencije.
Svašta je danas moguće. Živimo u 21. veku, pa tako i da selektor dobije otkaz jednoglasnog odlukom Izvršnog odbora HNS samo zbog toga što je rekao da je španski tim kvalitetniji od prvaka Hrvatske.
Legendarni fudbaler razrešen je dužnosti po kratkom i hitnom postupku, a „glave su mu došle“ iskrene izjave koje je dao za španske medije.
Jarni je bez ustezanja poručio da će njegov bivši klub Real Betis bez većih poteškoća izbaciti Dinamo Zagreb na startu nokaut faze, trećeg po jačini evropskog fudbalskog takmičenja, Lige konferencija.
Njegova konstatacija da je Betis kvalitetniji tim od „modrih“ nije se dopala čelnicima HNS-a, koji su ga momentalno smenili, a sve je potvrđeno saopštenjem koje prenosimo u celosti.
„Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Robert Jarni, razrešen je dužnosti selektora Hrvatske za igrače uzrasta do 17 godina, posle neprimerenih izjava u medijima. Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog fudbalera, uključujući i reprezentativce da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Evropi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim. Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske selektore vrede viši standardi i da je samim tim neprimereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u evropskom takmičenju. Promovisanje zajedništva unutar hrvatske fudbaloske porodice je uslov bez kog se ne može uspešno voditi neka selekcija Hrvatske. Selektori hrvatskih selekcija imaju jasan zadatak da promovišu zajedništvo, saradnju, poštovanje i međusobno poštovanje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravno kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske fudbalske porodice“, navedeno je u saopštenju.
Epilog svega, jeste da je legendarni Robert Jarni, onaj kog je Zoran Bata Mirković uhvatio za međunožje u čuvenom meču odigranom na „Maksimiru“ 1999. godine, ostao bez posla, samo jer je prognozirao ishod dvomeča Betisa i Dinama, koji se nije dopao čelnicima HNS-a.
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
SPORT
PSŽ završio pola posla – Lacio „nokautirao“ grogirani Bajern
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala