- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal se povukao i konačno priznao: „Novak je najveći“

© AP Photo / Gregorio BorgiaNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
Pratite nas
Rafael Nadal, nekada najbolji španski teniser i najveći rival Novaka Đokovića, povukao se sa turnira u Dohi jer nije 100 odsto spreman, a prilikom jednog opširnog intervjua pomenuo je srpskog teniskog asa, poručivši da brojke ne lažu i da je Novak najveći.
Nije „bik sa Majorke“ ovoga puta imao dilemu ko je najveći u istoriji belog sporta. Iako mu je to, vrlo verovatno, bilo teško da prevali preko usana, jer je nekada vodio žestoke bitke sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem, sada je konačno i javno priznao.

„Brojke ne lažu, on je najveći u istoriji. Postigao je najviše u našem sportu“, rekao je Rafa i tako konačno priznao sebi ono što svet odavno vrlo dobro zna.

Nadal je pokušao da objasni i stvari koje se tiču Novakovog imidža u svetu, gde je na Zapadu Srbin, očekivano prestavljen kao negativac i „loš momak“.
„Imidž koji projektuje je gori od onoga što zapravo jeste. Novak Đoković je dobra osoba, sa određenim greškama, kao i svi mi. Ipak, ponavljam, daleko je bolji od onoga što možete da vidite na televiziji. Istina je da ume da polomi reket, ali je zato već u narednom udarcu on savršen. E, zato je i ostvario najviše i osvojio najviše najvećih trofeja u tenisu. Brojke ne lažu, Novak je najveći“, ponovio je Rafael Nadal.
Povukao se 36-godišnji Španac sa Katar opena, čiji je start zakazan za 19. februar, uz veru i nadu da će biti „fit“ za Indijan Vels.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
SPORT
Lajović uz padove i uspone do četvrtfinala Buenos Ajresa – Laslo na potezu
„Moj prioritet je da budem maksimalno spreman za početak sezone na šljaci. Verujem da ću biti spreman za Indijan Vels. Vrlo verovatno da će to biti moj poslednji turnir tamo, a svi znaju da je to za mene poseban turnir“.
Osvrnuo se Nadal koji se na kratko vratio tenisu u Brizbejnu ove godine, ali se onda povukao sa Australijan opena jer nije i dalje spreman da se takmiči na najvišem nivou, i na rivalstvo sa Federerom i Đokovićem.
„Kada sam počeo Rodžer je bio u najboljim godinama. Mnogo smo pomogli jedan drugom i isto tako, oduzeli jedan drugom. Identična situacija bila je i sa Novakom. Sva trojica imali smo jasan put i gurali smo jedan drugog da napredujemo i da osvajamo trofeje“, zaključio je Nadal, dodajući da nikada nije bio ničim opsednut i da je ovo što mu se dešava realno stanje stvari i posledica mentalnog umora, jer se njegovo telo „trošilo“ decenijama.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
SPORT
Doha je čekala, ali neće dočekati Nadala: „Žao mi je...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala