- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev nastavlja sa odustajanjem – pali se alarm

© AP Photo / Mark BakerDanil Medvedev Janik Siner finale Australijan opena
Danil Medvedev Janik Siner finale Australijan opena - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, odustao je od turnira u Dohi gde je trebalo da brani titulu osvojenu prošle godine jer kako kaže i dalje nije potpuno spreman da se takmiči. Pre Medvedeva, od istog turnira odustao je i Rafael Nadal.
Posle otkazivanja turnira u Roterdamu gde je takođe prošle godine svojio titulu, Danil Medvedev odlučio je da ne ide ni u Dohu jer se još uvek nije oporavio od Australijan opena gde je stigao do finala.
„Nažalost neću moći da branim titulu. Još nisam sto odsto spreman da se takmičim. Veoma mi je žao turnira, navijača i sponzora koji su se uvek prema meni odlično ponašali kada sam bio u Dohi. Volim da igram ovaj turnir i jedva čekam da ponovo dođem“, istakao je treći teniser sveta.
Naredni turnir na programu je Dubai gde bi Danil takođe trebalo da brani titulu, ali još uvek nije sigurno da će igrati na tom turniru jer je iscrpljujuće finale Australijan open protiv Janika Sinera očigledno ostavilo posledice.
Odustajanje ruskog tenisera moglo bi skupo da ga košta pada na ATP listi jer ukoliko Siner osvoji turnir u Roterdamu postaće treći reket sveta, a Medvedev će pasti nba četvrto mesto.
Za razliku od prošle godine kada je u Australiji ispao rano, a onda osvojio tri vezane titule, ove godine Danil je odlično igrao na prvom Grend slemu u sezoni, ali je to ostavilo posledica na njegovo telo. Rus je protiv Sinera poveo sa 2:0 u setovima, a Italijan je kasnije preokrenuo i osvojio svoj prvi Grend slem.
Posle Dubaija, Medvedev takođe ima mnogo toga da brani, Najpre finale u Indijan Velsu, a potom i titulu u Majamiju.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2024
SPORT
Nadal se povukao i konačno priznao: „Novak je najveći“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala