- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ministarstvo pravde SAD pronašlo dokaze da je Hanter Bajden koristio narkotike /foto/

© AP Photo / Julio CortezHanter Bajden
Hanter Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
Pratite nas
Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država otkrilo je u telefonu Hantera Bajdena, sina aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, fotografije koje ukazuju da je koristio narkotike, proizlazi iz objavljenog izveštaja resora.
Prema dokumentu, fotografije su iz perioda krajem 2018. godine.
Upravo tada je sin sadašnjeg lidera SAD napravio nekoliko fotografija koje, uprkos ličnim izjavama Hantera Bajdena na sudu, ukazuju na njegovu zavisnost od opijata.

Na fotografijama se, konkretno, vide kesice sa narkoticima (pretpostavlja se da je reč o kokainu i krek-kokainu) i pribor za njihovu upotrebu. Osim toga, dokazi koje poseduje Ministarstvo uključuju snimke ekrana telefona iz prepiske Hantera Bajdena u kojima je on sam pominjao slučajeve primene zabranjenih supstanci ili je bio zainteresovan za njihovu kupovinu.

Sin trenutnog američkog predsednika odbija da se izjasni krivim da je u oktobru 2018. godine, navodno, lagao u vezi sa upotrebom narkotika, popunjavajući formular pri kupovini pištolja.
Istovremeno, Hanter Bajden je u svojim memoarima ipak otkrio da je u tom periodu bio zavistan od narkotika.
Prethodno, TV kanal Ej-Bi-Si njuz pozivajući se na materijale Tužilaštva, objavio je da su američki istražitelji prošle godine pronašli tragove kokaina na futroli za pištolj Hantera Bajdena.
Pogledajte i:
Arhivska fotografija. Potpredsednik SAD Džo Bajden sa sinom Hanterom Bajdenom i sestrom Valeri Bajden Ovens i ostalim članovima porodice na Kosovu u avgustu 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SVET
Praznična žurka u Beloj kući: Opuštanje prvog oca i sina Amerike uz beli prah i crveno dugme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala