- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Praznična žurka u Beloj kući: Opuštanje prvog oca i sina Amerike uz beli prah i crveno dugme

© AP Photo / Visar KryeziuArhivska fotografija. Potpredsednik SAD Džo Bajden sa sinom Hanterom Bajdenom i sestrom Valeri Bajden Ovens i ostalim članovima porodice na Kosovu u avgustu 2016.
Arhivska fotografija. Potpredsednik SAD Džo Bajden sa sinom Hanterom Bajdenom i sestrom Valeri Bajden Ovens i ostalim članovima porodice na Kosovu u avgustu 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
Pratite nas
Otkriće belog praha u kom je „utvrđeno prisustvo kokaina“ u Bajdenovoj rezidenciji u Beloj kući, noć uoči nacionalnog praznika 4. jula, još jedna je blamaža prvog čoveka SAD. Budući da je neposredno pre skandala sin Hanter posetio oca, osnovano se sumnja da su se prvi otac i sin Amerike opustili uz bili prah, u blizini crvenog dugmeta.
Otkad je Džozef Bajden „demokratski izabran“ za predsednika Sjedinjenih Američkih Država, još uvek najmoćnija svetska sila iz dana u dan sve manje je svetski policajac, a sve više globalna sprdnja.

Žurka u Beloj kući: Crveno dugme i beli prah

To je pokazala i vest zbog koje su 4. jula, na nacionalni praznik Sjedinjenih Država „gorele mreže“. Praznik je dočekan u Beloj kući više svečano nego radno, jer je noć uoči vatrometa tajna služba „na teritoriji Bele kuće“ pronašla je beli prah u kom je naknadnim testovima „utvrđeno prisustvo kokaina“.
Posle otkrića sumnjive supstance, zvaničnici koji su se nalazili u Beloj kući nakratko su bili evakuisani. Američki predsednik u vreme otkrića belog praha nije bio u Beloj kući, istraga je još uvek u toku, a mediji su u međuvremenu objavili da se kokain pojavio u Bajdenovoj rezidenciji.
Prema „Njujork postu“, Hanter Bajden, sin američkog predsednika od ranije poznat organima gonjenja kao korisnik ne samo kokaina, već i drugih narkotika, bio je prisutan u Beloj kući neposredno pre nego što je pronađen beli prah, a potom je sa ocem otišao u Kemp Dejvid gde su proslavili praznik.
Reakcije širom planete mogle bi se svesti na onu narodnu – da nije tragično, bilo bi komično. A tragično je da tragičnije ne može biti jer je Bajden, čovek kome je dostupno „crveno dugme“, osim po mudroj politici prema Ukrajini koja samo što nije dovela do Trećeg svetskog rata, poznat i po brojnim gafovima kojima je posramio i najuglednije seoske budale širom planete.
Bez obzira što je posle opsežnog lekarskog pregleda proglašen zdravim i sposobnim za dužnost i ocenjen kao „zdrav i snažan osamdesetogodišnjak“.

Kokainska saga prvog sina Amerike

Prisustvo sina Hantera na licu mesta podsetilo je na minuli rad prvog sina Amerike, čoveka koji se u meomarima proslavio priznanjem da je „pušio parmezan jer je podsećao na krek“ i bizarnostima poput upuštanja u vezu sa suprugom preminulog brata. A to daje nadu da bi se iz kokainske sage mogla izroditi latinoamerička sapunica. Kolumbijske produkcije.
A Hanterova, ljubi ga tata, životna priča fantastičan je materijal za sapunice. Od narkomanije, preko ljubavnih afera što sa snajkom, što sa striptizetama, preko očeve korupcionaške afere u nameri da mu namesti poslove u Ukrajini, pa do otpočinjanja rata da bi zaštitio poslove naslednika…
Predsednik SAD Džozef Bajden ulazi u predsedničko vozilo - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
SVET
Bajden: Neverovatno važno utvrditi kako je kokain dospeo u Belu kuću

Kokainska afera – još jedna blamaža bez posledica

Naravno, ne tvrdimo da su ostatke kokaina u belom prahu u Beloj kući „zaboravili“ Bajdenovi jer niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno. Međutim, u skladu sa onom Čehovljevom – ako se puška pojavi na zidu u prvom činu, opaliće u trećem, mogli bismo posumnjati da ako se droga pojavi u blizini Bajdenovih, verovatno je Hanterova.
Zato ceo svet čeka rezultate istrage, ako se ikad ta istraga do kraja okonča. Po svemu sudeći, Džozef Bajden će i ovu blamažu preživeti bez ozbiljnih posledica, republikanci će je vrteti do besvesti kako se kampanja za predsedničke izbore bude bližila, ali to je tek sitnica u odnosu na ostale legendarne ispade američkog predsednika.
Što se ostatka sveta tiče, one koji znaju s kim imaju posla ni kokainska afera neće previše uzbuditi, dok će zaljubljenici u lik i delo „papa Džoa“ progutati bilo kakvo ma koliko bizarno obrazloženje o pojavi droge u Beloj kući. Po kom, naravno, Bajdenovi nit' su luk jeli, nit' su ga mirisali.
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
RUSIJA
Medvedev o kokainu u Beloj kući: Umesto F-16 Kijevu su spremili umirujuće sredstvo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala