- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ruska vojska: Izraelski lovci izveli raketni napad na aerodrom u Siriji

© Sputnik / Alekseй VitvickiйLovac F-16
Lovac F-16 - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2024
Pratite nas
Dva taktička lovca F-16 izraelskog Ratnog vazduhoplovstva u ponedeljak su izvela napad krstarećim raketama na međunarodni aerodrom Najrab u Siriji, izjavio je zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana, kontraadmiral Vadim Kulit.
„U ponedeljak su dva taktička lovca F-16 Ratnog vazduhoplovstva Izraela sa libanske teritorije, bez ulaska u vazdušni prostor Sirije, izvele vazdušni napad sa dve krstareće rakete na međunarodni aerodrom Najrab u provinciji Alepo. U napadu su ranjena trojica civilnih radnika na aerodromu“, saopštio je Kulit.
Takođe je saopštio da su u provinciji Idlib ranjena trojica sirijskih vojnika kada je improvizovana eksplozivna naprava bačena sa drona koji su lansirali teroristi iz područja Mgara na položaje sirijskih vladinih snaga u području mesta Ruajha.
Pored toga, u provinciji Latakija teroristi su otvorili vatru iz minobacača iz područja Karamanli na položaje sirijskih vladinih snaga u mestu Čukruran i tom prilikom je poginuo jedan sirijski vojnik. U Latakiji je ranjeno i devet sirijskih vojnika kada je na njihov položaj sa drona bačen eksploziv.
Kulit je takođe saopštio da je međunarodna koalicija za dan zabeležila tri slučaja kršenja Protokola o dekonfliktu od 9. decembra 2019. godine, povezanim sa letovima bespilotnih letelica koji nisu koordinisani sa ruskom stranom.
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
RUSIJA
Nebenzja: SAD pokušavaju da uvuku u sukob najveće zemlje Bliskog istoka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala