- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nebenzja: SAD pokušavaju da uvuku u sukob najveće zemlje Bliskog istoka

© AP Photo / John MinchilloStalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
Pratite nas
Rusija smatra napade SAD na Siriju i Irak za pokušaj aktuelne američke administracije da poboljša svoj imidž, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja.
Prema njegovom mišljenju, Sjedinjene Američke Države pokušavaju da uvuku velike bliskoistočne države u sukob.
„Napadom na objekte, navodno, proiranskih grupa u Iraku i Siriji skoro bez pauze u poslednje vreme, SAD pokušavaju da namerno uvuku najveće zemlje Bliskog istoka u regionalni sukob“, rekao je Nebenzja, govoreći na sednici održanoj na inicijativu Rusije u vezi sa američkim udarima na Irak i Siriju na sastanku Saveta bezbednosti UN.
Takođe je dodao da postupci Anglosaksonaca na Bliskom istoku predstavljaju direktnu pretnju međunarodnom miru i bezbednosti i podrivaju svetski poredak zasnovan na vladavini univerzalnog međunarodnog prava i centralnoj ulozi Ujedinjenih nacija.
Podsetimo, Amerika je 2. februara započela agresiju na Siriju, a bombardovani su i ciljevi na teritoriji Iraka. Prema poslednjim podacima, u napadu je poginulo 10 ljudi, a 18 je ranjeno.Američka vojska saopštila je da je pogodila više od 85 ciljeva u Iraku i Siriji i da su u napadima korišćeni brojni avioni, uključujući bombardere dugog dometa koji su doleteli iz SAD.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala