- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Laslo pobedio Grend slem šampiona i zakoračio ka Alkarasu – Miomir ispao u prvom kolu

© AP Photo / Louise DelmotteLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2024
Pratite nas
Laslo Đere, srpski teniser, plasirao se u osminu finala turnira u Buenos Ajresu pobedom nad Marinom Ćilićem, hrvatskim Grend slem šampionom, rezultatom 4:6, 6:3, 6:0. Z ato vreme u Delrej Biču Miomir Kecmanović poražen je na startu turnira od Patrika Kiptona, 155. tenisera sveta, rezultatom 6:4, 7:6.
Prva dobro vest jeste da je Laslo Đere oporavljen jer na Dejvis kupu nije igrao zbog povrede koja je na sreću sada očigledno prošlost. Srpski teniser voli šljaku i šljaka voli njega pa je ta uzajamna ljubav još jednom potvrđena u prvom kolu Buenos Ajresa.
Đere je izgubio prvi set, međutim brzo se resetovao i nije dozvolio Čiliću da mu napravi nijedan problem u drugom setu. Napravio je brejk, sa druge strane spasao je dve brejk lopte, a onda je hrvatskom teniseru još jednom oduzeo servis gem i time najavo preokret.
Neočekivano, bio je to i više nego ubedljiv preokret jer Laslo bivšem Grend slem šampionu nije dopustio nijedan gem u trećem setu. Iako je Marin veliko ime u svetu tenisu, hrvatski teniser nažalost više nije isti kao pre,a sve zbog operacije kolena koja ga je na nekoliko meseci odvojila od terena.
Prošle godine sezonu je završio već u julu, a po povratku stvari ne teku po planu jer je pre Buenos Ajresa upisao poraze u prvom kolu Hong Konga i zatim Australijan opena.
Đere će se za četvrtfinale boriti protiv Andree Vavasorija ili Tijaga Sejbota Vilda, a onda ga u borbi za polufinale verovatno čeka Karlos Alkaras, drugi reket sveta. Srpski teniser prošle godine na istom turniru izgubio je od supertalentovanog Španca u drugom kolu.
U toku je i turnir u Delrej Biču gde je prošle godine Miomir Kecmanović stigao do finala, ali ove nije uspeo ni do drugog kola. Srpski teniser poražen je od Patrika Kiptona i to bez dobijenog seta.
Kecmanović je imao naporan početak godine, igrao ne uglavnom duge i teške mečeve najpre u Hong Kongu zatim i na Australijan openu, a dodatno ga je emotivno iscrpeo nastup na Dejvis kupu za koji nije ni stigao da se spremi.
Bez puno vremena za odmor uputio se u Dejler Bič gde ga je sačekao Kipton koji je znao da iskoristi svaki nedostatak u igri srpskog tenisera.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
SPORT
Na vidiku jubilarni duel Đokovića i Nadala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala