- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Na vidiku jubilarni duel Đokovića i Nadala

© FILIPPO MONTEFORTENovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
Pratite nas
Novak Đoković i Rafael Nadal poslednji put jedan protiv drugog igrali su 2022. godine kada je Španac slavio na Rolan Garosu i još od tada čeka se njihov 60. međusobni okršaj. Jubilej bi mogao da se obeleži u Indijan Velsu gde će se naći obojica teniskih velikana.
Pred početak Australijan opena bilo je nade da bi baš na prvom Grend slemu u sezoni ponovo mogli da se sretnu Novak Đoković i Rafael Nadal i to u ranoj fazi turnira.
Međutim, „Bik sa Majorke“ je posle turnira u Brizbejnu odlučio da sebi ostavi još malo vremena za odmor i nije igrao na Australijan openu, ali ubrzo se pojavila nova šansa za susret sa prvim reketom sveta.
Najpre je objavljeno da će Novak sezonu posle poraza u polufinalu Australijan open nastaviti u Indijan Velsu, a zatim je stigla i potvrda od proslavljenog Španca.
To znači da bi lako moglo da dođe do susreta dvojice najvećih rivala i to jubilarnog 60. okršaja na teniskom terenu.
Poslednji meč Đoković i Nadal odigrali su u Parizu, u četvrtfinalu Rolan Garosa u kom je Španac slavio, ali ovaj meč biće drugačiji po mnogo čemu.
Ovoga puta mogli bi da se sretnu na betonu, a na toj podlozi Rafa nema lek za Novaka. Poslednji put igrali su na ATP kupu kada je slavio srpski as, dok je Nadal Novaka na toj podlozi uspeo da pobedi još 2013. godine na US Openu, posle čega nije osvojio ni set na betonu protiv najboljeg tenisera sveta.
Uprkos ne tako očekivanom porazu u Australiji, Novak bio bio veliki favorit u odnosu na Španca koji na teren posle godinu dana nije uspeo da se vrati u punom sjaju.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
SPORT
Novaku se drma tron – Karlos kreće u napad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala