- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Neke stvari ne mogu da se izbegnu...“ – Zvezdino čudo od deteta u suzama napustilo Srbiju

© AFP 2023 / RONNY HARTMANNJovan Mijatović
Jovan Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2024
Pratite nas
Zvezdino dete Jovan Mijatović napustio je Srbiju i krenuo put Amerike, gde će drugi deo sezone provesti kao novi fudbaler Njujork sitija, koji je platio crveno-belima 10 miliona evra i 15 odsto od naredne prodaje. Teško je bilo tinejdžeru na oproštaju od porodice – bilo je suza...
Jovan Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2024
SPORT
„Zvezdin Bekam“ za Sputnjik: „Ništa nije došlo preko noći – imao sam cilj“
A kako drugačije. Svega 18 godina ima Jovan Mijatović, i dalje je to dete koje je željno fudbala i postizanja golova u dresu voljenog kluba. Ipak, kada uplovite u svet surovog profesionalizma emocije se više ne pitaju, već cifre diktiraju uslove.
Tako je Crvena zvezda odlučila da se prerano, ali za ozbiljnu novčanu sumu, odrekne usluga svog deteta koje je na 14 utakmica u Superligi postiglo osam golova. Mijatović je takođe upisao i četiri nastupa u Ligi šampiona, pa je jasno o kakvom talentu je reč i zbog čega je američki klub insistirao da ga što pre angažuje.
Nije bilo opcije kao u slučaju još jednog Zvezdinog klinca Koste Nedeljkovića da ostane na pozajmici do kraja sezone – let „preko bare“ bio je neminovan.
I tako je Jovan Mijatović 13. februara napustio Srbiju, a ispratili su ga porodica, rodbina i prijatelji i bilo je izuzetno emotivno na aerodromu „Nikola Tesla“, gde je Mijatović, baš kao i njegovi roditelji, pustio suzu, jer ide tamo daleko u Sjedinjene Američke Države da krči dalje svoj fudbalski put.
"Postoje neke stvari koje jednostavno ne mogu da se izbegnu, mali... Neka te Gospod čuva i sreća prati tamo u Americi. Mi ćemo ovde voditi naše bitke sa ovima što nam "žele dobro". Neka im je na čast", naveo je jedan od prijatelja mladog Mijatovića.
Pa ko zna, možda se jednog dana i vrati u svoju Crvenu zvezdu i dosanja san da postigne gol u večitom derbiju koji bi proslavio podno severne tribine sa Delijama...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala