- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Biser s Banovog brda u društvu zvezda Reala, Barselone i Arsenala

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalske lopte
Fudbalske lopte - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2024
Pratite nas
Ofanzivni vezista Čukaričkog Igor Miladinović (20), koji je obeležio 20. kolo Superlige Srbije, našao se u izabranom timu igrača rođenih posle 2001. godine širom Evrope. Biser s Banovog brda zaslužio je mesto u timu gde su jš Džud Belingem iz Real Madrida, Bukajo Saka iz Arsenala i Lamin Jamal iz Barselone.
Vikend za nama obeležile su ubedljive Real Madrida i Arsenala, dok se Barselona uprkos dva gola supertalentovanog Lamina Jamala „saplele“ na svom „Monžuiku“ protiv Granade (3:3). Real je s dva gola Džuda Belingema razbio apsolutni hit LaLige Đironu (4:0), dok je Arsenal u derbiju Londona na krilima Bukaja Sake „razmontirao“ Vest Hem u gostima rezultatom 6:0.
Jasno je da su Belingem, Jamal i Saka lako izborili mesto među 11 idealnih kada su igrači do 23 godine u pitanju, a među odabranima našao se i jedan Srbin.
Reč je o Igoru Miladinoviću iz Čukaričkog koji je sa dva gola u rasponu od 17 minuta trasirao „brđanima“ put ka pobedi na nezgodnom gostovanju protiv Radnika iz Surdulice.
Pogodio je brznogi Miladinović posle samo 40 sekundi na asistenciju Luke Adžića, da bi se u 18. minutu ponovo upisao u strelce na lucidnu asistenciju Adžića.
Kada je kompletna idealna postava igrača rođenih posle 2001. godine u pitanju, mesto među stativama zavredio je Niklas Hedl, Eduardo Kvarežma (Sporting) i Vilijam Saliba (Arsenal) čine štoperski par, Desni bek je Panos Kaceris (Lorijen), preko puta njega je Franc Krecig (Austrija Beč), dvojica „u vezi“ su Belingem (Real Madrid) i Miladinović (Čukarički), ispred njih je Lamin Jamal (Barselona) kao „desetka“, desni krilni napadač je Saka iz Arsenala, s druge strane je Fakundo Pelistri (Granada), dok je mesto u špicu rezervisano za Ismaela Saibarija iz PSV Ajndhovena.
Miladinović iza sebe ima fantastičnu sezonu, postigao je osam pogodaka uz tri asistencije na 20 utakmica, a Čukarički je navodno dobio za njega ponudu iz MLS lige „tešku“ sedam miliona evra.
Jovan Mijatović - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2024
SPORT
„Neke stvari ne mogu da se izbegnu...“ – Zvezdino čudo od deteta u suzama napustilo Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala