- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posle Dekijeve sahrane Golden Stejt igrao u Juti: Igrači skrhani – „Još osećamo bol i tugu“

© AP Photo / Rick BowmerStef Kari i Klej Tompson
Stef Kari i Klej Tompson - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2024
Pratite nas
U ponedeljak popodne u Beogradu je sahranjen Dejan Milojević, proslavljeni srpski košarkaš i trener, a u noći između ponedeljka i utorka Golden Stejt u kom je Milojević bio pomoćni trener pobedio je Jutu u Solt Lejk Sitiju, gde je legendarni Deki i doživeo srčani udar posle kog je preminuo.
Od Dejana Milojevića u ponedeljak su se oprostili porodica, prijatelji, ali i sam krem svetske košarke. Na sahranu srpske košarkaške legende došla je i delegacija Golden Stejta zajedno sa trenerom Stivom Kerom.
Takav gest Kera posebno je za poštovanje kada se uzme u obzir da je Golden Stejt trebalo da igra protiv Jute. Ekipu je u njegovom odsustvu predvodio Keni Etkinson, koji je pre meča otkrio koliko je utakmica emotivno teško pala celom timu.
Milojević je preminuo u Solt Lejk Sitiju u Juti 17. januara, a sudbina je tako htela da se Golden Stejt i Juta sastanu posle sahrane srpskog trenera.
„Očigledno nije idealna situacija u mnogo aspekata. Očigledno, postoji lični ugao i momenat ovog meča. I tome se dodaje činjenica da igramo protiv Jute, a tamo se Dekiju desilo to što se desilo. To je baš teško. Ali to je ono sa čim se moramo u našim poslovima nositi kao profesionalci. Moramo da idemo napred, ali, takođe, moramo da zapamtimo sve to. Jutros smo razgovarali o tome sa igračima“, rekao je Etkinson pre meča.
O tome koliko im je bilo teško govorio je posle pobede i Drejmond Grin koji je na konferenciju došao u majici sa natpisom „Brate“.
„Trener Keni je spomenuo to, ali nismo pričali o tome pre meča i rekao bih da je to bilo dobro. Prošli smo kroz mnogo emocija zbog Dekija i svega što se dogodilo. Znali smo da će nam biti teško što smo ovde. Etkinson nam je dao nove informacije o tome gde su Ker, Kris Demarko, Zaza Pačulija, ali nismo pričali detaljnije o tome“, rekao je Grin.
Istakao je košarkaš Golden Stejta da on i siagači još uvek ne mogu da prežale odlazak srpske košarkaške legende.
„Emocije su tu naravno, još uvek osećamo bol i tugu, ali smo znali da bi bilo dobro da ih na neki način izostavimo, u smislu da probamo da ih ostavimo u zadnjem delu mozga zbog utakmice. Osećamo tu bol, boli nas sve to, potrudili smo se da nastavimo dalje i nismo dozvolili da te emocije preovladaju“, istakao je Grin.
Voriorsi su u Dekijevu čast odigrali odličnu utakmicu i slavili su rezultatom 129:107. Najbolji je bio Klej Tompson sa 26 poena, a samo jedan manje imao je Stef Kari. Posebno je Kari bio impresivan u poslednjoj deonici u kojoj je postigao pet trojki.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2024
SPORT
Jokić blistao, a Bogdan pokazao koliko je moćan – pobedu odneo samo Vasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala