- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić blistao, a Bogdan pokazao koliko je moćan – pobedu odneo samo Vasa

© AP Photo / Morry GashNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2024
Pratite nas
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović blistali su u noći između ponedeljka i utorka u NBA ligi, ali njihove partije nisu bile dovoljne za pobedu. Denver je poražen od Milvokija rezultatom 112:95, dok je Atlanta izgubila od Čikaga rezultatom 136:126.
Za 32 minuta koliko je proveo na parketu Nikola Jokić ostvario je novi dabl-dabl učinak, odnosno postigao je 29 poena, 12 skokova i osam asistencija. Šutirao je 11/20 za dva poena i 2/5 za tri.
Od starta je bilo jasno da je srpski as jedini raspoložen među Nagetsima, u prvoj deonici postigao je 14 od ukupno 23 poena za Denver, dok su Baksi imali ne samo motivisanog Janisa Adetokumba već i tim.
Kada je Jokić u drugoj deonici izašao iz igre, košarkaši Milvokija iskoristili su to da surove kazne ostale igrače Denvera i pobegli su na minus 17. U samoj završnici presudile su trojke kojih je Milvoki imao čak šest u poslednjoj deonici.
Jokić je odigrao odličnu utakmicu, ali je Adetokumbo bio bolji. Grk je upisao 36 poena, 18 skokova i pet asistencija i tako predvodio tim do pobede.
Na parketu je bio i Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije, koji je igrao 27 minuta, a za to vreme ubacio 28 poena i upisao dva skoka i asistenciju. Srpski kapiten bio je najbolji pojedinac u svom timu.
Šutirao je 5/6 za dva poena, a posebno su ga slušale trojke, ubacio je šest iz deset pokušaja.
Uprkos sjajnoj Bogdanoviću Atlanta je imala izuzetno težak zadatak jer su Bulsi igrali fantastičnu utakmicu. Posebno se istakao Ajo Dosunmu sa 29 poena, dva skoka i sedam asistencija, ali i Demar Derožan koji je imao isti broj poena. Dabl-dabl učinak ostvario je Nikola Vučević sa 24 poena, 11 skokova i dve asistencije.
Drugu utakmicu u Šarlotu odigrao je Vasilije Micić koji je na parketu bio 21 minut, ali nije imao veliki učinak. Srpski košarkaš ubacio je dva poena, a pored toga imao je tri skoka i četiri asistencije.
Za razliku od Nikole i Bogdana, Vasa je sa svojim timom slavio protiv Indijane rezultatom 111:102.
Partizan Crvena Zvezda Kup Radivoja Koraća - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
SPORT
Zvezda brani trofej sa tri juniora, Partizan ide u Niš bez Kabokla
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala