- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata: EU vodi informacioni rat protiv Rusije, u toku je čistka

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastave Evropske unije ispred sedišta Evropske komisije u Briselu
Zastave Evropske unije ispred sedišta Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
Pratite nas
Evropska unija, zapravo, vodi informacioni rat protiv Rusije i koristi nelegitimne mere protiv ruskih novinara, izjavio je u intervjuu Sputnjiku vršilac dužnosti stalnog predstavnika Rusije pri EU Kiril Logvinov.
„Glavni predlog za rešavanje protoka informacija je suprotstavljanje ‘ruskoj pretnji’. To je razumljivo jer, u suštini, u toku je rat protiv naše zemlje na informacionom polju. Kao i u drugim oblastima, Brisel aktivno pribegava nelegitimnim merama, uvodeći beskrajne sankcije protiv ruskih novinara i ograničavajući rad ruskih medija“, istakao je v.d. stalnog predstavnika Rusije.
Prema njegovim rečima, EU se, navodno, pod maskom borbe protiv dezinformacija, bori protiv nepogodnih medija i novinara, odsecajući evropsko društvo od alternativnih izvora informacija.
„Sve što ne odgovara zapadnom mejnstrimu, izloženo je oštroj cenzuri. U toku je čistka informacionog prostora. Cilj je da se evropsko društvo odseče od alternativnih medija i resursa. Istovremeno, evropska birokratija, stežući ‘informacione šrafove’, pokušava da mobiliše lokalne birače u kontekstu izbora za Evropski parlament“, istakao je Longinov.
Situacija sa ruskim medijima na Zapadu poslednjih godina postaje sve teža. U novembru 2016. godine, Evropski parlament je usvojio rezoluciju u kojoj se govori o neophodnosti suprotstavljanja ruskim medijima, a istovremeno, glavnim pretnjama nazvani su RT i Sputnjik.
Brojni zapadni političari, uključujući američke senatore i kongresmene, kao i francuskog predsednika, optuživali su Sputnjik i RT za mešanje u američke izbore.
U poslednje vreme, EU je uvela sankcije najvećim ruskim medijima, zabranivši njihovo emitovanje na teritoriji EU. Takva odluka doneta je bez obraćanja sudu ili nacionalnim regulatornim telima u zemljama EU, odgovornim za medijsko tržište svojih zemalja.
Pogledajte i:
Cenzura - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2023
SVET
Razmontirajte cenzorsko-industrijski kompleks! Nevidljiva komisija zabranjuje pogrešno mišljenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala