- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ceo plen i poklon za Nemanju – „apsolutnih 200“ /video/

© AFP 2023 / PIERRE-PHILIPPE MARCOUNemanja Maksimović
Nemanja Maksimović - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
Pratite nas
Nemanja Maksimović odigrao je minulog vikenda jubilarni 200. meč za Hetafe u trijumfu nad Seltom iz Viga – 3:2 (2:0). Srpskom reprezentativcu je poklon predao predsednik kluba iz predgrađa Madrida neposredno pret utakmicu 24. kola Primere.
Otkako je 2018. godine stigao iz Valensije Nemanja Maksimović postao je neizostavan „šraf“ u ekipi Hetafea koja uglavnom kuburi na sredini tabele, ponekad se bori za opstanak, ali je uglavnom u „sigurnoj zoni“.
Kako je skromni momak iz Banje Koviljače protiv Selte stigao do jubilarnog 200. meča za Hetafe, tako je utakmici prethodio svečani čin uručenja poklona od predsednika Anhela Toresa.
Uramljen dres s brojem 200 i natpisom Maksimović!
Kompletna porodica Maksimović, supruga Kristina i dvoje dece upriličili su Nemanjin momenat za ponos i pamćenje.
Da sve bude još bolje, Hetafe je uspeo da „isčupa“ tri boda, iako je na poluvremenu imao sigurnih 2:0, u drugom poluvremenu ispuštena je prednost od dva gola, ali je Haime Mata kasnim golom u 89. minutu doneo sva tri boda ekipi iz predragađa Madrida.
Pre Hetafea i Valensije Nemanja Maksimović igrao je u Kazahstanu za Astanu s kojom je osvojio dve titule prvaka države. Sa mladom reprezentacijom Srbije ima dva zlata u Litvaniji na EP i na Novom Zelandu gde je osvojen Mundijalito, a baš Maksa bio je strelac odlučujućeg gola protiv Brazila u finalu.
Obala Slonovače - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
SPORT
Ale pobedio rak, pa pogodio za trofej – „Slonovi“ bez selektora pokorili Afriku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala