- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Brazil posle dve decenije ne ide na Olimpijske igre – a Argentina se nada Mesiju

© AFP 2023 / FEDERICO PARRABrazil Argentina kvalifikacije Olimpijske igre
Brazil Argentina kvalifikacije Olimpijske igre - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Brazila do 23 godine prvi put posle 20 godina neće igrati na Olimpijskim igrama, pošto je poražena od selekcije Argentine rezultatom 1:0 u trećem kolu kvalifikacija. Sa druge strane, Argentinci ne samo da idu u Pariz već postoji šansa da sa njima bude i Lionel Mesi.
Neizvesnu utakmicu poslednjeg kola kvalifikacija južnoameričkih selekcija za Olimpijske igre odlučio je Lučijano Gondu koji je u 77. minutu postigao gol za kako će se kasnije ispostaviti konačnih 1:0.
Ta jedan gol presudio je Brazilcima koji posle pune dve decenije neće biti učesnici Olimpisjkih igara. Prvo mesto na kvalifikacionom turniru izborila je reprezentacija Paragvaja koja je savladala Venecuelu rezultatom 2:0, dok Argentina u „grad svetlosti“ ide kao drugoplasirani tim.
Brazil je kvalifikacije završio na trećem mestu sa tri boda i tako izgubio šanse da brani zlato koje su osvojili u Tokiju. Brazilci su takođe najsjajnije odličje doneli i sa iGra u Rio de Žaneiru 2016. godine.
Sa druge strane Argetinci traže način kako da budu veći favoriti za medalju, a rešenje je veruju jednostavno i krije se u jednom imenu – Lionel Mesi.
Naime, pravila olimpijskog turnira u fudbalu nalažu da igrači moraju da imaju do 23 godina, ali trojica fudbalera sme da bude i starije. To pravilo Argetina želi da iskoristi na najbolji način odnosno da poziv uputi Mesiju i Anhelu Di Mariji.
To je potvrdio i Havijer Maskerano, selektor olimpijske reprezentacije Argentine.
„Sa Leom i Anhelom imam spektakularan odnos. Prijatelji smo. Kao selektor sam u obavezi da ih pozovem, ali se razume da imaju i druge obaveze i da zavisi i od toga. Nije baš jednostavno“, rekao je Maskerano.
Mesi i Di Marija tokom svoje bogate karijere osvojili su i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu.
Obala Slonovače - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
SPORT
Ale pobedio rak, pa pogodio za trofej – „Slonovi“ bez selektora pokorili Afriku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala