- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rapsodija Partizana i Crvene zvezde – večiti dominirali u Laktašima i Beogradu

© Sputnik / Lola ĐorđevićJago Mateus dos Santos
Jago Mateus dos Santos - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Pratite nas
Košarkaši Partizana savladali su ekipu Igokee u 20. kolu ABA lige rezultatom 98:52 (23:21, 26:12, 23:10, 26:9). Odmah za njima dominaciju su pokazali i košarkaši Crvene zvezde koji su pobedili Zadar rezultatom 93:54 (31:12, 22:10, 20:18, 20:14).
Posle pet vezanih poraza košarkaši Partizana našli su se pod pritiskom na gostovanju u Laktašima. Košarkaši Igokee odlično su parirali borbenim crno-belima u prvoj četvrtini, pa je tako Partizan posle deset minuta imao prednost od samo dva poena.
Već na startu druge deonice domaći tim je stigao do izjednačenja, što je bio znak za košarkaše Partizana da je vreme za buđenje, koje je i usledilo.
Do dvocifrene prednosti crno-beli su stigli serijom od 10:0, a potom su uspevali da održe ritam i čuvaju prednost koja je dostigla 16 poena posle 20 minuta igre.
Ništa se nije promenilo ni na početku treće deonice u kojoj je košarkaše Partizana poenima poreknuo Koprivica koji je uz Kabokla do te faze meča bio najbolji u crno-belom timu.
Sjajnom igrom u napadu i kontrolom u odbrani Partizan je stigao i do preko 20 poena prednosti, a Igokea se kako se činilo nalazila u bezizlaznoj situaciji.
Prednost je samo nastavila da raste, sa druge strane nikako nije stizao odgovor. Probudio se i Dozir i crno-beli ples nije prestajao!
Poslednja deonica bila je rezervisana za raspoloženog Ponitku koji je zajedno sa Kaboklom povećao razliku na 40 poena.
Mateuš Ponitka bio je najbolji pojedinac na meču sa 16 poena, tri skoka i dve asistencije, dok su dvocifreni bili i Kaboklo (14 poena), Koprivica (13 poena), Dozir (11 poena), kao i Vukčević (11 poena). U timu Igokee najraspoloženiji je bio Atić sa 10 poena, tri skoka i dve asistencije.
Posle Partizana, košarkaši Crvene zvezde ugostili su Zadar i bili su surovi od samog starta.
Posle pet minuta igre crveno-beli vodili su sa ubedljivih 17:5, a posebno je domaćima išao u korist šut za tri poena. Iz devet pokušaja pogodili su čak šest puta.
Maestralnu četvrtinu odigrala je Zvzeda i u napadu i u odbrani, a onda je istu igru prenela i u drugu deonicu. Košarkaši Zadra pokušali su da se vrate trojkama, ali iz 11 pokušaja ubacili su samo jednu.
Čak 31 poen prednosti Zvezda je imala već posle prvog poluvremena,a crveno-bela rapsodija nastavila se i u drugom.
Blistali su Jago i Nedović, a onda je čisto kao dokaz da su još uvek na parketu stigla serija Zadra od 11:0. U tim trenucima prednost domaćeg tima bila je toliko velika, da gotovo nisu ni osetili nalet protivnika koji je uspeo da sa 40 smanji prednost Zvezde na 30 poena.
Ipak, crveno-beli brzo su se ponovo vratili u ritam, a Zadru je jedino preostalo da pokuša da smanji razliku.
Najbolji na parketu bio je Luka Božić sa 16 poena, sedam skokova i četiri asistencije, dok je u Zvezdinom timu najefikansiji bio Smart sa 15 poena, pet skokova i asistencijom. Pratio ga je Jago sa 13 poena, tri skoka i šest asistencija.
Nikola Jokić i Domantas Sabonis - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
SPORT
Nepravda po Sabonisu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala