- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nepravda po Sabonisu

© AP Photo / Jack DempseyNikola Jokić i Domantas Sabonis
Nikola Jokić i Domantas Sabonis - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Pratite nas
U svetu gde brojke i statistika često odlučuju o uspehu, izostavljanje Domantasa Sabonisa sa spiska učesnika NBA Ol-stara izaziva iznenađenje, pa i razočaranje među pojedinim ljubiteljima košarke. Uprkos tome što krilni centar Sakramenta dominira ligom u skokovima, on neće biti deo spektakla koji okuplja najveće zvezde lige.
Sa prosekom od 19,9 poena, 13,0 skokova (najviše u ligi) i 8,0 asistencija po utakmici ove sezone, Sabonis je bez sumnje jedan od kompletnijih igrača u NBA. Njegove brojke su čak i impresivnije od početka 2024. godine, beležeći 20,8 poena, 14,5 skokova i 9,0 asistencija, uz efikasnost od 66,5%.
Ovakve brojke stavljaju ga u sam vrh lige, ne samo po broju skokova već i po doprinosu timu na više frontova.
Njegova sposobnost da konstantno ostvaruje triple-dabl učinke, što potvrđuje i 16 takvih ostvarenja ove sezone, samo dodatno naglašava njegovu vrednost za tim. Zapravo, Sabonis ima više tripl-dablova i od Nikole Jokića i od Luke Dončića, što je vrlo zanimljivo.

Iako su izbori za Ol-star utakmicu često predmet diskusije i ličnog osećaja, teško je ignorisati činjenicu da Sabonisova statistika ove sezone zaslužuje priznanje na najvišem nivou.

Dok se NBA priprema za Ol star vikend, mnogi će se pitati šta još igrač mora da uradi kako bi zaradio mesto među elitom. Za Sabonisa ova situacija možda može da predstavlja dodatni motiv da nastavi sa dobrim igrama i dokaže da je njegovo mesto među najboljima.
Ako ne sada, onda možda sledeće godine.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2024
SPORT
„Nadam se da neću ponoviti grešku“ – direktor se kaje zbog odbijanja Alkarasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala