- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nadam se da neću ponoviti grešku“ – direktor se kaje zbog odbijanja Alkarasa

© AP Photo / Andy WongKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2024
Pratite nas
Pre samo tri godine Karlos Alkaras, španski teniser, morao je da moli organizatore turnira u Roterdamu da dobije specijalnu pozivnicu i nije je dobio. Tri godine kasnije direktor tog turnira prisetio se kako je napravio grešku i odbio talentovanog momka iz Mursije.
Karlos Alkaras do sada nikada nije igrao turnir iz serije 500 u Roterdamu, a za to je kriv Ričard Krajiček, direktor tog turnira, koji nije na vreme prepoznao da će Španac biti jedan od najvećih teniskih talenata današnjice.
Mladi Španac 2012. godine tražio je da dobije specijalnu pozivnicu za Roterdama, ali je odbijen. Umesto njega je pozvan Endi Mari.
„Pre tri godine Alkaras je zatražio specijalnu pozivnicu da bi igrao u Roterdamu. Odbio sam ga i pozvao Marija. Osamnaest meseci kasnije, postao je prvi na svetu. Nadam se da neću ponoviti tu grešku ponovo“, rekao je Krajiček.
Veliki je propust napravio Krajiček koji iako je osvajač Vimbldona iz 1996. godine i iako bi trebalo da je izuzetan teniski znalac nije predvideo kakva je karijera ispred Alkarasa.
Direktor turnira danas je svestan svoje greške pa tako specijalne pozivnice ostavlja mladim nadama. Ove godine priliku je dobio talentovani Dino Prižmić, hrvatski teniser.
Turnir u Roterdamu na programu je od 11. do 18. februara, a titulu je trebalo da brani Danil Medvedev, međutim ruski teniser neće igrati zbog povrede koju je zadobio na Australijan openu.
Srbija Slovačka Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
SPORT
Srbija protiv Grčke u borbi za opstanak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala