- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Olimpijske igre „zaglavljene“ na obruču – tri scenarija koja vode Srbiju u Pariz

© Foto : FIBAMarina Maljković – OI Tokio
Marina Maljković – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Pratite nas
Košarkašice Srbije pobedile su Brazil rezultatom 72:65, ali nisu još obezbedile učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Lako je moglo da bude drugačije da je Ivana Raca u poslednjoj sekundi pogodila oba slobodna bacanja, jer bi izabranice Marine Maljković i matematički „overile vizu“ za OI.
Ipak, ono što je najbitnije jeste da Srbija kroji sopstvenu sudbinu u dvoboju sa Australijom. Takođe, čak i u slučaju poraza od Australijanki, koje će u tom duelu biti favoriti, može da se domogne Pariza i Igara koje će ovog leta biti održane u „Gradu svetlosti“.
Ali, kako do tamo? Koji su scenariji koji vode „srpske lavice“ da najveće planetarne sportske smotre...
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
SPORT
Šampionka tvrdi: „Novakov poraz ne znači kraj – to vam garantujem“
Pobeda nad Australijom vodi u Pariz to je jasno, s obzirom na to da tri od četiri reprezentacije iz kvalifikacione grupe u Brazilu idu na Igre. Australija je već obezbedila plasman sa dve pobede iz isto toliko mečeva, pa dvoboj sa Orlicama neće imati rezultatski značaj za njih.
U slučaju poraza manjeg od 33 poena razlike, Srbija će takođe biti akter Olimpijskih igara u Parizu.
Takav epilog uticao bi da u „trouglu“ sa Nemačkom i Brazilom, Srbija bude među dve reprezentacije koje će uz Australiju izboriti plasman.
Podsetimo, čak tri od četiri reprezentacije idu na Igre sa kvalifikacionog turnira u Brazilu, gde je upravo domaćin u najgoroj situaciji jer ima učinak 0-2, Srbija i Nemačka imaju po pobedu i poraz.
Verovali ili ne, postoji i treći scenario da Srbija ode na OI, čak i u slučaju totalnom debakla i poraza od 33 razlike. Tada bi Marina Maljković i njene učenice morale da prate dešavanja sa meča Brazil – Nemačka, koji se igra tačno u ponoć, dok je dvoboj Srbije i Australije zakazan za 21 čas po srednjeevropskom vremenu.
Srbija će tada navijati za pobedu Nemačke nad Brazilom, ili za pobedu Brazila koja ne sme da bude tačno sedam razlike, jer bi se tako napravio krug da sve tri selekcije budu sa identičnom koš-razlikom.
Jer, Nemačka je na plus sedam, Brazilke na minus sedam, pa bi se napravila prava drama ukoliko bi domaćin turnira srušio Nemačku sa tačno sedam razlike.
Zato je bitno da Srbija, pod uslovom da izgubi od Australije, koja je ruku na srce favorit u tom duelu, mada joj rezultatski pobeda ništa ne znači, to bude manje od 33 razlike.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
SPORT
Stršljen Vasa na debiju „izujedao“ Grizlije za prekid agonije – Bogdan slavio, Darko izgubio /video/
Sonja Vasić, Ivon Anderson i Nevena Jovanović, košarkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
SPORT
Srbija na korak od Pariza – nokautiran Brazil!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala