- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija na korak od Pariza – nokautiran Brazil!

© Foto : FIBASonja Vasić, Ivon Anderson i Nevena Jovanović, košarkašice Srbije
Sonja Vasić, Ivon Anderson i Nevena Jovanović, košarkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Pratite nas
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je domaćina kvalifikacionog turnira Brazil, rezultatom 72:65 i sada je na korak od plasmana na Olimpijske igre u Parizu. Pobeda protiv Australije u nedelju od 21 čas sigurno vodi na najveću svetsku smotru, a može da se desi i da u slučaju poraza cilj bude ostvaren.
Na krilima Amerikanke sa srpskim pasošem Ivon Anderson, koja je ubacila 30 poena, srušen je favorizovani Brazil. Stanković je ubacila 19 poena, dok je s druge strane u redovima Brazila bolja od ostalih bila Dantas koja je zaustavljena na 17 poena, Kardoso je imala 16 poena i čak 14 skokova.
Izabranice Marine Maljković preuzele su vođstvo krajem uvodne četvrtine koju su rešile u svoju korist rezultatom 23:20.
U nastavku susreta Brazil je prišao na svega pola koša zaostatka do odlaska na veliki odmor – 39:38.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
SPORT
Stršljen Vasa na debiju „izujedao“ Grizlije za prekid agonije – Bogdan slavio, Darko izgubio /video/
Ipak, u odlučujuće dve četvrtine Srbija je imala više znanja, sreće i koncentracije i na kraju je poslednji kvartal u kom je i odlučeno pitanje pobednika, naš tim dobio s pet razlike (16:11) za konačnih 72:65.
To je automatski značilo da je Srbija posle uvodnog poraza od Nemačke (73:66) ponovo u odličnoj poziciji da sama odlučuje o svojoj sudbini i plasmanu na Olimpijske igre u Parizu ovog leta.
Za to (ni)je potrebno da Anderson, Raca i ostale savladaju u nedelju od 21 čas u poslednjem meču grupne faze reprezentaciju Australije.
Podsetimo, iz kvalifikacione grupe od četiri selekcije plasman na Igre u Parizu izboriće čak tri ekipe. Australija je već siguran putnik sa dva trijumfa iz isto toliko mečeva, Srbija i Nemačka su izjednačene sa skorom 1-1, dok je Brazil na učinku 0-2.
Jasno je da će se na kraju između ova tri tima praviti trougao i da će dve uspešnije ekipe uz Australiju overiti vizu za Olimpijske igre u Parizu.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2024
SPORT
Vreme je da se „ućutka“ negativni mit o Nikoli Jokiću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala