- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka je krenuo stopama slavnog oca Nemanje – uloga je drugačija, a broj isti

© Foto: SputnjikZvezda - Pjunik, Marakana
Zvezda - Pjunik, Marakana - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Pratite nas
Luka, sin legendarnog štopera Nemanje Vidića, našao se u protokolu za meč Crvene zvezde i Voždovca koji je odigran u subotu na stadionu „Rajko Mitić“ u kom je domaćin slavio rezultatom 2:1 (2:0). Iako nije debitovao, jasno je da naslednik bivšeg asa Mančester junajteda i jednog od najboljih stopera u istoriji fudbala krenuo njegovim stopama.
Luka Vidić moraće da sačeka na debi u Superligi, ali ostaje možda žal zbog toga što se nije prvi minute u seniorskom fudbalu u dresu „zmajeva“ upisao protiv kluba u kom je ponikao i iz kog je upravo stigao u Voždovac.
Iako po vokaciji nije štoper kao slavni otac, čijim je stopama krenuo, Luka je kao fudbaler sredine terena izabrao da na leđima nosi čuveni broj 15, baš kao što je to bio slučaj sa „užičkom stenom“ koja je na terenu ostavljala srce na terenu i išla glavom gde drugi nisu smeli nogom.
Luka Vidić rođen je 24. decembra 2006. godine, reč je o talentovanom 17-godišnjaku koji je bio najmlađi među 22 fudbalera Voždovca koji su se našli u protokolu za meč sa šestostrukim uzastopnim šampionom.
Nema dileme da vreme radi za Luku Vidića i da će on dobiti priliku vrlo brzo da pokaže fudbalsko umeće i to da li je dar za fudbal nasledio od slavnog oca Nemanje, koji je sa Mančester junajtedom kao kapiten osvojio sve što se osvojiti može.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2024
SPORT
Alonsova mašinerija ponizila i veliki Bajern
Vladan Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2024
SPORT
Saldanja „zaljuljao“ Javor, Zvezda bolja od Zmajeva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala