- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Efikasnost „pancira“ u specijalnoj operaciji oduševila kupce sa Bliskog istoka

© Sputnik / Lola Đorđević„Pancir S-1”
„Pancir S-1”  - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Pratite nas
Bliskoistočni partneri kompanije „Rosoboroneksport“ oduševljeni su mogućnostima ruskog raketnog sistema „pancir“ u zoni specijalne vojne operacije, izjavio je na izložbi „Vorld difens šou 2024“ u Rijadu generalni direktor kompanije Aleksandar Mihejev.
Posebnu su bili oduševljeni efikasnošću protiv municije koja se ispaljuje iz savremenih zapadnih višecevnih bacača raketa.

„Često čujemo do stranih partnera, među kojima su i partneri sa Bliskog istoka, da su oduševljeni video snimcima Ministarstva odbrane Rusije na kojima se prikazuje rad pancira u zoni specijalne vojne operacije. Posebno veliki utisak ostavlja stopostotno uništavanje višecevnih bacača raketa“, rekao je on.

Mihejev je dodao da je „pancir“ zbog efikasnosti popularan u celom svetu. Na današnji dan je „Rosoboroneksport“ razvija „pancir S1“ i „pancir S1M“ u svim regionima u kojima je kompanija prisutna.
„Zemlje sa Bliskog istoka, koje tradicionalno opremaju svoje vojske najboljim i najsavremenijim naoružanjem, su među glavnim uvoznicima. Osim toga, nudimo prijateljskim zemljama jedinstveni format saradnje, koji se sastoji u lokalizaciji proizvodnje 'pancira’ na teritoriji kupaca“, naglasio je generalni direktor.
"Pancir-S1" je raketni PVO sistem sa raketama zemlja-vazduh kombinovanog kratkog i srednjeg dometa. Sistem predstavlja najnoviju tehnologiju PVO odbrane. Sistem može da pogodi vazdušne ciljeve koji lete brzinom do hiljadu m/s, na razdaljini od 200 metara do 20 kilometara.
Međunarodna izložba naoružanja „Vorld difens šou 2024“ održava se u Rijadu od 4-8. februara.
Protivvazdušni raketni sistem Pancir S1 - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
RUSIJA
„Samo daj“! Putin obelodanio da u svetu vlada pomama za ruskim raketnim sistemima „pancir“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala