- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Samo daj“! Putin obelodanio da u svetu vlada pomama za ruskim raketnim sistemima „pancir“

© Foto : Press-služba Zapadnogo voennogo okruga Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaProtivvazdušni raketni sistem "Pancir S1"
Protivvazdušni raketni sistem Pancir S1 - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
Pratite nas
Rusija je prošle godine prodala u inostranstvu naoružanje vredno milijarde dolara, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, istakavši da na svetskim tržištima vlada pomama za ruskim raketnim sistemima „Pancir-S1“.

„Treba reći da smo i prošle godine, ma kako to čudno zvučalo, isporučili pristojnu količinu naše vojne opreme na svetska tržišta – u vrednosti od više milijardi dolara", rekao je ruski lider na sastanku sa učesnicima foruma „Svi za pobedu“ u Tuli.

Kako je dodao, na stranim tržištima postoji velika potražnja za ruskim protivvazduhoplovnim raketnim sistemima „pancir-S1“.

„'Panciri' su veoma traženi. Oni su veoma popularni na međunarodnim tržištima oružja. Svi se otimaju za njih, idu kao alva, samo daj“, rekao je ruski lider.

Međutim, kako je istakao, pomenuti sistemi su potrebni i Rusiji tokom specijalne vojne operacije.
„Sistemi 'pancir' potrebni su nam danas kako bi štitili civilne objekte i infrastrukturu jer ta vlast (ukrajinska) gađa i civilne objekte“, konstatovao je Putin.
Pogledajte još:
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
RUSIJA
Putin: Najnovije rusko oružje – bez premca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala