- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Intervju sa Putinom dospeo na naslovnice vodećih zapadnih medija: „Ruski lider ne izgleda izolovano“

© AP Photo / Aleksander KazakovPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
Pratite nas
Intervju ruskog predsednika Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu dospeo je na naslovne strane brojnih zapadnih vodećih medija, među kojima su američki „Njujork tajms“, „Forbs“, „Volstrit džurnal“, zatim britanki „Indpendent“, „Gardijan“, francuski „Pariizijen“ i brojni drugi.
„Njujork tajms“ je primetio da je Putin otvorenije nego obično govorio o tome kako on vidi kraj borbenih dejstava u Ukrajini – postizanjem dogovora sa Zapadom. Takođe navodi i da, uprkos nastojanjima zapadnih zemalja da isključe Putina iz „kluba svetskih lidera“, on trenutno „ne izgleda toliko izolovano“.
„Volstrit džurnal“ tvrdi da je ovaj intervju omogućio Putinu da „ojača svoj autoritet unutar svoje zemlje“ i da pokaže građanima Rusije da ga Zapad „čuje“ uoči predstojećih predsedničkih izbora u Rusiji.
Nemački mediji su sa veliko pažnjom preneli Putinove reči. Renomirane novine kao što su „Bild“, „Špigl“, „Fokus“, „Velt“ su objavile izlaganje ruskog lidera, a posebnu pažnju su posvetili tome da u njegovom izlaganju nije bilo ni reči o planovima Moskve da napadne Poljsku. Takođe su pažnju posvetili i rečima Putina o „nekompetentnosti nemačkog rukovodstva“ u vezi s tim što Ukrajina ne propušta gas preko svoje teritorije do nemačke dok je istovremeno Berlin i dalje drugi najveći finansijski sponzor Kijeva.
Intervju sa putinom osvanuo je i na naslovnicama britanskih medija „Indipendent“, „Gardijan“, „Telegraf“, „Fajnenšl tajms“ i „Dejli mejl“, dok je „Tajms“ napisao da je Putin bio poprilično veseo i verovatno je „uživao dok je davao intervju“.
Španska agencija „EFE“ je navela da je Putinov intervju tekao u „prijateljskom tonu“, dok je francuski list „Parizijen“ istakao da je intervju objavljen u vreme kada američki zakonodavci odlučuju o tome da li vredi izdvajati još više sredstava na vojne potrebe Kijeva.
Translяciя intervью prezidenta RF Vladimira Putina amerikanskomu žurnalistu Takeru Karlsonu - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
RUSIJA
Denacifikacija, Staljinova Ukrajina i nezaustavljivi Mask: Glavne poruke Putina Zapadu
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
RUSIJA
Pomama nakon intervjua za Karlsonom: Od vodećih medija stiglo desetine zahteva za susret sa Putinom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala