- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pomama nakon intervjua za Karlsonom: Od vodećih medija stiglo desetine zahteva za susret sa Putinom

© Sputnik / Natalья SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
Pratite nas
Kremlj je poslednjih dana od najvećih svetskih medija dobio nekoliko desetina zahteva za intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Danas je jedna od najvažnijih vesti - intervju ruskog predsednika američkom novinaru. Intervju je objavljen. U poslednja tri ili četiri dana smo dobili nekoliko desetina zahteva od stranih medija za intervju sa predsednikom Putinom. Među kojima su i mediji iz Sjedinjenih Američkih Država i Francuske, Italije, Austrije, Australije, iz najvećih svetskih medija", rekao je Peskov.
On je izrazio zahvalnost stranim medijima za interes koji su pokazali za predsednika Rusije i precizirao da je iz očiglednih razloga sada nemoguće obaviti još intervjua, kao i da će u Kremlju imati u vidu sve zahteve.
Dodao je da putem diplomatskih kanala nije bilo nikakvih reakcija na razgovor Putina i Karlsona i pojasnio da intervju nije podrazumevao reakcije.
Komentarišući pripremu razgovora je istakao da Karlson nije unapred usaglašavao pitanja sa Kremljom i podvukao da administracija predsednika nikada unapred ne uzima pitanja.

Peskov: Zapad će veoma pažljivo analizirati Putinov intervju

Zapad će veoma pažljivo izučavati i analizirati intervju Vladimira Putina i nema nikakve histerije i panike u američkim medijima, ali postoji profesionalna ljubomora, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ne vidimo nikakvu histeriju ni paniku. Oni će veoma pažljivo da izučavaju i analiziraju intervju. To je neka vrsta nespremnosti da se objavi intervju koji je dat Karlsonu, jer se u njemu nalazi raskol u političkim pogledima, a korporativni raskol u medijima je veoma ozbiljan. Oni su veoma jasno podeljeni po kriterijumima podrške jednoj ili drugoj partiji - jednoj od dve. Tako da postoji određena profesionalna ljubomora. Međutim, sigurno će uslediti vrlo duboka analiza ovog intervjua", rekao je Peskov u odgovoru na pitanje o reakciji na intervju u zapadnim medijima.

Pogledajte i:
Televizijski ekrani - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
RUSIJA
Neverovatna gledanost: Intervju Putina na društvenoj mreži Iks pogledalo više od 60 miliona ljudi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala