- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Džej vratio ljude u bioskope: Za tri nedelje film „Nedelja” pogledalo 400.000 gledalaca

© Tanjug / Nemanja JovanovićFilm "Nedelja" o Džeju Ramadanovskom
Film Nedelja o Džeju Ramadanovskom - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
Pratite nas
Bioskopi su ponovo puni, a ovog puta razlog tome je emotivna priča o životu pevača Džeja Ramadanovskog koja osvaja srca publike širom regiona. O uspehu ostvarenja „Nedelja” svedoči činjenica da je za samo tri nedelje ovaj film videlo 400.000 gledalaca.
Publika ima priliku da pogleda, do sada malo poznate, detalje iz Džejevog života i to je ono što ovo ostvarenje izdvaja.
Producent Vladan Anđelković i scenarista Stefan Bošković su na poseban način uspeli da ožive nasleđe poznatog pevača.
Pored same priče i nezaobilazne muzike, film je obeležila i glumačka ekipa - Husein Husa Alijević izneo je ulogu Džeja na jedinstven način, dok je Marko Janketić u ulozi Džejevog brata pobrao sjajne kritike.
Milica Janevski i Zlatan Vidović oduševili su gledaoce ulogama Marine Tucaković i Aleksandra Fute Radulovića. Pored njih, zapažene uloge ostvarili su i Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Alen Selimi, Ana Pindović, Maša Đorđević, Stojša Oljačić, Bajram Severdžan, Nela Mihajlović i mnogi drugi.
Ovo ostvarenje ponovo je vratilo Džejeve stihove u kafane. Mladi, čak i oni koji nisu imali priliku da dožive njegovu eru, zahvaljujući filmu, otkrili su njegove pesme i prepoznali se u njihovim emocijama. Za starije, Džejeve reči bude nostalgiju i uspomene.
Film „Nedelja” reditelja Nemanje Ćeranića na repertoaru je bioskopa širom Srbije i regiona u distribuciji „Art Viste“.
Pevač Džej Ramadanovski - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2024
KULTURA
Reditelj filma „Nedelja“: Džej je uspeo da od mraka detinjstva stvori sunce ljubavi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala