- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Direktor „Rusija sevodnja“: Putinov intervju će ući u istoriju novinarstva

© Sputnik / Vladimir TrefilovGeneralni direktor Novinske agencije „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov
Generalni direktor Novinske agencije „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov  - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
Pratite nas
Generalni direktor Međunarodne medijske grupe „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov izjavio je da će intervju predsednika Rusije Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu ući u istoriju novinarstva i politike.
Intervju je nazvao „činom građanske hrabrosti“, jer se nivo mržnje u američkom, zapadnom društvu ne može proceniti.

„Sudeći po pozivima pre izlaska intervjua, kada je Evropska unija počela da govori o sankcijama protiv Karlsona, a u Sjedinjenim Američkim Državama počeli da ga nazivaju idiotom (o čemu je govorila Hilari Klinton), neće mu biti oprošten ovaj hrabar postupak. Videćemo šta će biti odgovor sa Zapada. Nadam se da to neće biti samo psovke kao što su poletele u pravcu Karlsona pred intervju“, dodao je on.

Kiseljov je istakao da je Karlson, bez obzira na sve, profesionalno obavio posao i ponašao se kao pravi Amerikanac koji radi u interesu Sjedinjenih Američkih Dražava.
„Pokušao je da pažljivo pokaže Amerikancima da je bila glupa odluka američkih vlasti da novac američkih poreskih obveznika troše na rat sa Rusijom. Amerikanci su pragmatični, kako je Putin rekao tokom intervjua“, naveo je Kiseljov.
Podvukao je da je američki novinar pažljivo pratio složene izjave i misli ruskog predsednika, jer su „Amerikanci navikli na jednostavne modele u televizijskim emisijama, a Putin je previše težak za američki cirkus“.
Obratio je pažnju na to da je Karlson dostojno prihvatio igru koju je Putin pokrenuo, preuzevši inicijativu razgovora, i ponašao se veoma mirno i profesionalno, jer cilj onoga koji intervjuiše nije samoljublje, već namera da se tačno prikaže ooba koja se intervjuiše.
Putin je, kako je Kiseljev naveo, da će to možda biti preopterećenje za američko tržište, ali se nije spustio na njihov nivo, već ih je, naprotiv, uzdigao kako bi mogli da razumeju složenije.
„Karlson je bio taktičan, što je veoma dobro, nije bio nadmen. I između njega i Putina je nastala hemija – i to je zasluga obojice, dodao je on.
Smatra da je predsednik pokušao da razjasni svoja shvatanja, ruski stav, kao što to stalno radi u drugim intervjuima, u komunikaciji sa novinarima, na konferencijama za štampu, u svojim člancima i u razgovorima sa svetskim liderima. Istakao je da se predsednik Rusije obraćao evropskim i američkim intelektualcima.
Pogledajte i:
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
RUSIJA
Pomama nakon intervjua za Karlsonom: Od vodećih medija stiglo desetine zahteva za susret sa Putinom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala