- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Švedska obustavila istragu napada na „Severni tok“ jer se plaši istine

© AP Photo / Danish Defence CommandMesto curenja gasa na gasovodu "Severni tok" u vodama Danske
Mesto curenja gasa na gasovodu Severni tok u vodama Danske - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
Pratite nas
Odluka švedskih vlasti da obustave istragu napada na gasovode „Severni tok“ može se objasniti strahom od otkrivanja istine, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Švedske vlasti, iz razloga koji se ne mogu logički objasniti, osim na jedan način, na samom početku su pokazale da nemaju ozbiljne namere da završe posao i da se generalno bave time. Šta je jedino preostalo logično objašnjenje? Strah od otkrivanja istine o tome šta se u stvari dogodilo sa gasovodima 'Severni tok' u ekonomskoj zoni Švedske, ali i strah da otkriju konkretne detalje i pronađu one koji su realizovali i naručili taj teroristički napad“, kazala je Zaharova.

Po njenim rečima, na to ukazuje i činjenica da švedska strana, pozivajući se na navodne pretnje po nacionalnu bezbednost, nije reagovala na brojne pozive Rusije da obezbedi transparentnu i detaljnu istragu diverzija u kojima bi učestvovali predstavnici kompetentnih državnih organa Rusije i „Gasproma“.
Ranije je saopšteno da tužilaštvo Švedske obustavlja istragu o diverziji na gasovodima „Severni tok“. Kako je saopšteno, „slučaj nije u nadležnosti zemlje i umešanost švedskih građana u diverziju nije utvrđena“.
Pogledajte još:
Švedski brod za postavljanje cevi i plovila za podršku tokom polaganja cevi gasovoda „Severni tok 2“ - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
SVET
Švedska donela odluku – obustavlja istragu o diverziji na „Severnim tokovima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala