- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Irak pozvao „Gasprom“ da istražuje naftno polje na jugu zemlje

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaRabota neftяnыh stankov - kačalok
Rabota neftяnыh stankov - kačalok - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
Pratite nas
Vlada Iraka odlučila je da pozove rusku kompaniju „Gasprom“ da učestvuje u istraživanju nalazišta nafte Nasirija na jugu zemlje, navodi se u saopštenju pres službe iračkog premijera Muhameda Al Sudanija.
„Odlučeno je da se pozove kompanija ‘Gasprom’ u cilju realizacije projekta razvoja naftnog polja Nasirija“, navodi se u saopštenju objavljenom nakon zasedanja Vlade Iraka.
Vlada Iraka precizirala je da će za celovitost i kvalitet procedura previđenih sporazumom biti odgovorno Ministarstvo za naftu Iraka.
Nalazište Nasirija nalazi se na jugu Iraka u provinciji Di-Kar, nedaleko od njenog administrativnog centra, grada Nasirija. Proizvodnja nafte počela je 2009. godine, a ukupne rezerve crnog zlata procenjuju se na četiri milijarde barela. Predlog za istraživanje naftnog polja predviđa ne samo njegovo istraživanje, već i izgradnju rafinerije.
„Gasprom njeft“ se trenutno bavi istraživanjem na naftnom polju Badra na istoku Iraka. Prema preliminarnim procenama, geološke rezerve Badre iznose tri milijarde barela. „Gasprom njeft“ je operator projekta i poseduje udeo od 30 odsto.
Pogledajte i:
Američka vojska u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SVET
Mediji: Američka vojska izvezla još 35 cisterni sa sirijskom naftom u Irak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala