- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velika kriza „novog Đokovića“: Rune otpustio i majku

© AP Photo / UnsplashNovak Đoković Holger Rune Torino
Novak Đoković Holger Rune Torino - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
Pratite nas
Posle vesti da Holger Rune i Boris Beker raskidaju saradnju, usledilo je još veće iznenađenje jer je tim mladog Danca napustila i njegova majka Aneke. Runeu su definitivno potrebne promene, već dugo ne ide pobedničkim putem, ali malo ko je očekivao da će talentovani Danac povući tako radikalne poteze.
Posle četvrtfinala Vimbldona, Holger Rune potpuno je potonuo i nanizao poraze u ranim fazama turnira. Buđenje je usledilo dolaskom Borisa Bekera u njegov tim, a posle dužeg vremena nešto bolji rezultat ostvario je na Mastersu u Parizu gde je kao brnailac titule stigao do četvrtfinala kada ja je savladao Novak Đoković.
Često je mladi Rune dobijao i nadimak „novi Đoković“, ali krize kakve su zadesile Danca srpski as nije imao.
Najpre je posle samo nekoliko meseci saradnja sa Bekerom prekinuta, a onda je stigla vest i da Rune prekida saradnju sa svojom majkom Aneke. Ona je bila zadužena za Holgerov odnos sa medijima, ali će brigu o tome preuzeti neka od većih menadžerskih kompanija.
Ipak Holgerova saradnja sa majkom nije se zasnivala samo na tome, jer je Aneke mnogo puta uticala i na druge segmente, pa se tako govorilo da je zbog nje Rune i doveo Bekera u tim. Iako je Aneke povodom kraja saradnje sa sinom kao razlog navela da bi posao trebalo da preuzme veća kompanija, spekuliše se da je došlo do sukoba između nje i legendarnog nemačkog tenisera.
Osim što ima problema u timu, Rune ih ima i na terenu, pa je tako trenutno u izazovnoj fazi karijere.
Danski teniser stigao je do polufinala na turniru u Monpeljeu, a onda je predao meč Borni Ćoriću, hrvatskom teniseru koji je u tom trenutku vodio rezultatom 6:3, 4:1. Publika je reagovala burno, izviždala je njegovu predaju, a onda je usledio još jedan gest koji mu je zameren.
Rune je meč predao zbog povrede desne podklatice, a potom je nedugo posle predaje objavljeno da će igrati na egzibicionom turniru u Oslu koji se održava od devetog do 11. februara.
Holgerov potez dokazao je da je publika očigledno opravdano bila nezadovoljna jer povreda nije bila toliko ozbiljne prirode.
Posle blistave 2022. godine u kojoj je osvojio Masters u Parizu, Rune ne prikazuje onoliko koliko se od njega očekivalo. Istina, prošle sezone stizao je do četvrtfinala Rolan Garosa i Vimbldona kao i do finala Monte Karla i Rima, ali definitivno to nije bila igra koju je najavljivao kada se probio u teniski vrh.
Trenutno je Rune sedmi reket sveta, a ukoliko želi da ostane u društvu desetorice najboljih moraće da posloži kockice ispočetka jer neka definitivno nije na svom mestu.
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
SPORT
Porazima se ne nazire kraj – ali ni karijeri
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala